GeriSeyahat Ayşe Özyılmazel: Sevgilin öküzse romantik tatil yalan olur
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ayşe Özyılmazel: Sevgilin öküzse romantik tatil yalan olur

Ayşe Özyılmazel: Sevgilin öküzse romantik tatil yalan olur

Bol bol seyahat eden bir isim gazeteci-şarkıcı Ayşe Özyılmazel. Hatta kafasına eserse bavulunu topladığı gibi vın! Özyılmazel, Çeşme-Bodrum hattından sıyrılıp farklı ortamlar keşfetmemizi öneriyor. Romantizm bekleyenlere de bir çağrısı var.

Bekâr kadınlar için bu yaz nereyi önerirsin?
Değişiklikte fayda var. Bu yaz Çeşme-Bodrum muhabbetinden çıksın, farklı yerler görüp, farklı denizlere girip, hiç karşılaşmadıkları insanlarla aynı ortamı solusunlar. Kız kıza Yunan adalarına gidebilirler. Üstelik Bodrum-Çeşme tatilinden çok daha ucuz. Kaş-Kalkan turu da nefis olabilir çünkü Kaş’ın çok eğlenceli, bol müzikli bir tarafı var. Yeter ki denemedikleri bir şey yapsınlar.

Kızlar için en eğlenceli rotalar nereler?
Tamam, teslim oluyorum. Konumuz dinlenmekten çıktıysa, beach partilerde kopalım. Flörtleşmek için de Çeşme veya en güzeli Mikonos. Yok, hızınızı alamazsanız Ibiza. Kız kıza arabayla Kuzey Ege’den güneye indikleri bir tatil de eğlenceli olur.

Bir sevgiliyle tatil yapılacak en romantik yer?
Valla sevgilin öküzse, istersen dünyanın en romantik yerine git, yine de nasiplenemezsin. Ama benim için kriterler şunlar: Sakin ortam, güzel yemek, nefis manzara ve unutulmayan günbatımları. Yaz tatili için yurdumuzdan bir yerler söylemem gerekirse, Kalkan’daki Villa Mahal. Zaten Avrupa’nın en romantik oteli seçilmiş. Al içkini, gir sonsuz havuzuna, batır güneşi. Golden Key Bördübet de gayet romantik bir seçenek. Tekne turu da olabilir. Elbette Santorini, Amalfi güzel seçenekler. Eylül-ekim aylarında da Bozcaada ve Küçükkuyu’ya gidilebilir.

Ayşe Özyılmazel: Sevgilin öküzse romantik tatil yalan olur

Seyahat rotanı neye göre çizersin?
Yaz için olmazsa olmazım nefis bir deniz. Kıyafet kaygısız ortam ve güzel yemek bence yeterli. Kış ve bahar seyahatlerimde yurtdışına gidiyorsam alışveriş peşinde koşmam. Konser izlemek, sergi gezmek, bir kafede saatlerce oturup gelene geçene bakmak isterim.

Yurtdışında en sevdiğin şehir hangisi?
Floransa. Çünkü bana sadece orada bulunmak bile iyi geliyor.

En sıradışı şehir hangisiydi?
Küba farklıydı. Çılgın trafiği, yemekleri ve insanlarıyla Koh Samui Adası da olabilir.

En seksi tatil adresi neresi?
İtalya. Kadını seksi, erkeği seksi, yemekleri seksi, lisanı seksi.

SADECE TATİLLERDE BULUŞACAĞIZ

Ayşe Özyılmazel: Sevgilin öküzse romantik tatil yalan olur
Ayşe Özyılmazel: Sevgilin öküzse romantik tatil yalan olur

Kendinize bir hayat dersi çıkardığınız tatiliniz var mı?
Bir değil, bir sürü hayat dersi çıkardığım oldu. Mesela herkesle tatile çıkılmayacağını öğrendim. Kendi dünyamızda nasıl da hapsolduğumuzu, en önemlisinin daima aile ve dostlar olduğunu ve dünyanın diğer ucuna gitsen de, içindekileri asla geride bırakamayacağını...

En eğlenceli tatil anınız?
Bir sürü var ama en sonuncusunu Ayşe Hatun Önal’la yaşadım. Henüz bir-iki kere falan karşılaşıp uzaktan selamlaşmıştık. Geçen ekim sonu yine bir kız arkadaşımın evindeyken Ayşe geldi. Ben nasıl kötüyüm... Ertesi gün yurtdışına bir yere gitmek istiyorum. Ayşe “Benim de gidesim var” dedi. Biz beş dakikada gitmeye karar verdik; uçağı, oteli ayarlayıp iki gün sonra havaalanında buluştuk. Birbirini hiç tanımayan iki Ayşe, dört gün aynı odada kaldık. Çok eğlenceliydi. Artık sadece tatillerde buluşma kararımız var.

Bir daha asla gitmeyeceğiniz bir yer var mı?
Kopenhag’a ilk gittiğimde “Bir daha asla gitmem” desem de aynı yıl içinde üç kere daha gittim. “Asla asla deme” demişler. Fakat Barselona’yı pek sevmediğimi ve bir daha gitmeyi tercih etmeyeceğimi söyleyebilirim. Sebebi yok, sevemedim.

Ayşe Özyılmazel: Sevgilin öküzse romantik tatil yalan olur

En sevdiği beş şehir: İstanbul, Floransa, Londra, Berlin, Tokyo
Seyahatten almadan dönmeyeceği üç şey: Sadece orada bulabileceğim dergiler, kırtasiye ürünleri, arkasına notlar yazdığım kartpostallar.
Bavulunun olmazsa olmazları: Bavul konusunda biraz beceriksizim ama tabii ki kozmetiklerimi mutlaka alırım. Spor kıyafetlerimi, şarj aletlerini, bilgisayarımı da... Çamaşırlara falan girmiyorum, yoksa tüm bavulu sayabilirim.
Nerede kalır: Çok yakın bir arkadaşım olmadıkça başkasının evinde kalmayı pek tercih etmem. Çünkü tatilde başkalarına bağımlı olmayı sevmiyorum. Merkeze yakın bir otel de daima iyidir.

False