Ayse Ozek Karasu: Internetin yeni Mahir'i



Ayse Ozek KARASU
Haberin Devamı

Bir donem kitalararasi fenomen haline gelen Mahir Cagri tarzinda cins ve tuhaf bir adam. Floridali, adi da Randy Constan. Internet sitesinde Peter Pan kiliginda boy gosteriyor. Yer yer tutulu bale giysileri icinde veya Kucuk Lord kimliginde de gorunuyor. Ebediyen cocuk kalabilmek icin Peter Pan kimligiyle ozdeslesmis ve hayatinin kadinini ariyor. Ancak kadinin Peter Pan'daki minik peri Tinkerbell'e benzemesi gerekiyor.

Belli ki, sonsuza kadar cocuk kalmak icin besledigi dusleri sanal ortamda yasatmaya calisiyor. Ne is yaptigi tam olarak anlasilmiyor, ancak kartvizitinde ‘gitarist, mucit, muhendis ve ebedi cocuk’ yazdigini soyluyor. 47 yasinda oldugunu iddia etse de, kesinlikle gostermiyor. Bu Peter Pan oyunu ise yariyor galiba.

Ayni Mahir gibi; tuhafligi insanlari miknatis gibi cekiyor. Sitesini ziyaret edenlerin sayisi bir milyonu asmis durumda. Son derece basarili bir site. Ozellikle Amerikali kadinlarin her nedense deli oldugu Mahir'inki gibi primitif degil. Hatta bu yilki internet odullerine de aday. Uluslararasi Dijital Sanat ve Bilimler Akademisi'nin 27 dalda dagittigi Webby Awards'in tuhaf siteler dalinda yarisiyor. 18 Temmuz'da San Francisco'da duzenlenecek torende odul alacagina kesin gozuyle bakiliyor.

TUTULU KACIK ARIYOR

Sonsuza kadar cocuk ruhlu kalmaya takintili bu adam, bir kez evlenip bosanmis. Simdi de Peter Pan'daki Tinkerbell tipinde bir kadinin cikip, uzerine peri tozu serpmesini bekliyor. ‘Hayatimin kadininda peri tozu olmasi sart’ diyor. Yani kendisi gibi tutulerle dolasacak kacik birini ariyor. Ancak, kadinin surekli olarak tutulu elbiseler giymesini beklemedigini de belirtiyor.

Ilk bakista komik gorunen Randy'nin hikayesi aslinda biraz trajik. Annesi intihar etmis, kendisi de uzun sure uyusturucuya karsi mucadele vermis.

Eski zamanlarin erkek cocuk giysilerine ozel ilgi duyuyor. Tayt ve tunikten olusan kiyafetlerini kendi dikiyor.

Peter Pan kiliklari arasinda bale kostumu versiyonu da var. Alti yil once bale sinifina devam ederken bunu giyiyormus. 41 yasinda bale okuluna giden bir adam dusunebiliyor musunuz?

Anne ve babalarin, erkek cocuklarin giymesine asla izin vermedigi, dogal olarak kendi cocuklugunda da giyemedigi kiliklara tapiyor. 19.Yuzyil annelerinin cocuklarina giydirdigi tarzda, hafif asilzade kiyafetleri bunlar. Bu nedenle de kendisine bir adet Lord Fauntleroy giysisi dikmis.

Mevsime gore degisik renklerde, birbirinin tipatip aynisi tayt ve tunikleri nasil diktigini sevkle anlatiyor. Sitesindeki moda sayfalarinda bu kiyafetleri butun erkeklere de salik veriyor. Cunku erkek kiliklarini cok siradan ve sikici buluyor.

Tampa'daki Halloween festivalinde de, yine kendi kreasyonu olan bir prenses kiyafeti giydigini anlatiyor ve ‘Size androjen gibi gorunebilirim ama, inanin kadinlara ilgi duyuyorum ve romantik bir iliski ariyorum’ diyor.

CEKINGENLIGI TEDAVI EDIYOR

Klasik muzik, caz, rock ve tekno sevdigini soyluyor, ancak dansinin pek o kadar da iyi olmadigini anlatiyor; ‘Bale resitali veren bes yasindaki kizlar gibi dansediyorum. Bu nedenle bana karsi biraz sabirli olmalisiniz. Biraz da mizah duygusuna sahip olmalisiniz’ diyor.

www.pixyland.org/peterpan/ adresindeki siteyi ziyaret edenlerin ilginc notlari var. Randy Constan'in curetkar ve rahat hali karsisinda hayata yepyeni bir cesaret ve guvenle sarildiklarini anlatiyorlar. 47 yasindaki Peter Pan sayesinde ruhlarini saran cekingenligi cikarip attiklarini soyleyenler de var.

Randy ise sitesini ziyaret edenlere tesekkur ettikten sonra noktayi koyuyor: ‘Boylesine ic karartici bir donemde sizi biraz guldurup eglendirebildiysem, ne mutlu bana.’

Yazarın Tüm Yazıları