Ayşe Arman #SoruHürriyeti'nde: En çok Cumhurbaşkanı Erdoğan'la röportaj yapmak isterim

Güncelleme Tarihi:

Ayşe Arman #SoruHürriyetinde: En çok Cumhurbaşkanı Erdoğanla röportaj yapmak isterim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 19:49

Hurriyet.com.tr'nin Hürriyet yazarlarıyla okurlarını bir araya getiren programı #SoruHürriyeti'nin bugünkü konuğu Ayşe Arman oldu. Hürriyet Dijital İçerik Koordinatörü Emre Kızılkaya'nın moderatörlüğünü yaptığı programda Arman, kadın olmak, anne olmak, gazeteci olmak ve vatandaş olmaya dair çok sayıda soruya, dobra dobra yanıtlar verdi.

Haberin Devamı

20 yıldan fazladır, röportajlar yaptığını, çözdüğü kasetler arka arkaya bağlansa Dünya'yı dolaşacağını söyleyen Arman, iyi bir röportajcı olmanın sırrının röportaja iyi hazırlanmak olduğunu söyledi. "Gitmeden dersime çok iyi çalışıyorum, bütün soruları hazırlıyorum. Röportajı nerede yapabiliriz, fotoğrafları kim çekecek, nasıl olacak bütün bunları düşünüyorum. Benim için röportajda en önemli şey içerik, içerik sağlam olduktan sonra her şeyi yapabiliriz. Her hafta da bunlardan büyük heyecan duyuyorum" diyen Arman, soru sormayı çok seven, meraklı bir insan olduğunu, bu işi de bu nedenle yaptığını vurguladı.

 

Haberin Devamı

HEP HEYECAN, HEP İYİMSERLİK
Bir izleyicinin "marjinal röportajlar" yaptığı yönündeki yoruma, "Marjinal röportajdan kasıt gay'ler filansa, ben toplumun her kesimiyle konuşmak istiyorum, özellikle azınlıklarla röportaj yapmaya bayılıyorum" yanıtını veren Arman, "İnsan sevdiği bir işi yapınca o iş gibi gelmiyor benim de çocuksu bir heyecanım var. Gazeteye girecek olmasının ötesinde bir heyecanla işimi yapıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Pozitif olmaya çok inandığını da ifade eden Arman, yaptığı röportajlarda, özellikle 90 yaşını geçmiş Betül Mardin, Muazzez İlmiye Çığ, Aydın Boysan gibi duayenlerin vurguladığı bir noktanın da altını çizdi: İyimser olmaları, plan yapmaları, kendilerine hedef koymaları.

25 yaşından beri gerçekleştirdiği yüzlerce röportaj arasında kendisini en çok etkileyenin Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan'ın bir süre önce kanserle mücadelesine yenik düşen gelini Ann Ercan'la olan röportajı olduğunu da söyleyen Arman, "Birçok kanser hastasıyla konuştum ama bu kadarı... Benim cesur kadınlarımdan biri Ann, onun cesareti çok etkileyiciydi" dedi.

TABİİ Kİ ERDOĞAN...
Türkiye'deki siyasetçiler arasında en çok röportaj yapmak istediği kişinin "tabii ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" olduğunu da ifade eden Arman, "Hem de çok isterim. AK Partililerle çok kez röportaj yapmak istedim ama olmadı. Bir de Meral Akşener fena olmazdı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Arman, "Erdoğan'la bir röportaj yapsanız ilk soracağınız soru ne olurdu?" sorusuna ise, "Onu da röportaj için karşı karşıya oturduğumuzda söylerim" diye yanıt verdi.

Ayşe Arman'ın keyifli sohbetinin tüm detaylarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

BAKMADAN GEÇME!