Ayşe Arman: Okurlardan Sabri Doğan'a teşekkür






Ayşe ARMAN
Haberin Devamı

Yaptığım bir işin beğenilmesi ‘‘Bacakların da güzelmiş!’’ denmesinden çok daha önemli benim için. En azından şu aralar. Çünkü duruma göre değişir, insan bazen birini duymak ister, bazen diğerini. Sabri Doğan röportajı da, ayıptır söylemesi övündüğüm işlerimden biri oldu. Gelen bir dolu okur tepkisi de beni doğrulamış oldu. Zaten hayatta yaptığımız herşey birileri tarafından doğrulanmak için değil mi? Bu yüzden Ufuk Güldemir'in ‘‘Son röportajını çok beğendim, Ayşenur Arslan'ın ‘‘Cumartesi Pazar okuduğum röportajlarının ikisi de farklı çok güzel işlerdi’’ demeleri ya da Ahmet Utlu'nun daha merhaba demeden Sabri Doğan'dan söz etmesi haliyle acayip hoşuma gitti. Kendi gazetemi tenzih ederek konuşuyorum, tabii. Onlar iyi olmuş deyince, aynı takımdayız ya, inandırıcı gelmiyor. Diyeceğim, meslektaş olan insanların gaz vermesi çok hoş. Tabii bu durumun yarattığı en büyük zorluk, bu tür işlerin çıtayı yükseltmesi. Ben şimdi kara kara bu hafta kiminle konuşacağım diye düşünüyorum. Ben düşüne dururken, sizde aşağıdaki mail'leri okuyuverin...

HAMİŞ: Bu arada Sabri Doğan'dan e-mail adresini yayınlamak için izin istedim. Verdi. Onunla iletişim kurmak isteyenler bu adresten kurabilirler: sdogan@dodogroup.com

BUNUN ADI SÜKUNET

Benim o röportajda gördüğüm şey buydu. Sabri Doğan inanılmaz bir sükunet yayıyordu. Kışkırtıcı, baştan çıkarıcı ve neşeli röportajlarını okumaya alıştığım sizin gibi bir tipin de, bu röportajı yapması ayrıca şaşırttı beni. Sabri Doğan, herkesin o köşe bucak aradığı sükuneti bulmuş. Benim sorum şu: Acaba intihar girişiminden önce de bunu yakalamanın yolunu biliyor muydu? (Bahadır)

FARKI KEŞFETTİM

Sabri Doğan röportajınızı okudum ve farkınızı bir kere daha keşfettim. Zamanlaması da çok yerindeydi. Bu kriz ortamında insanların, akıllarından geçirebileceği bir şeyin nelere yol açabileceği gözler önüne seriliyordu. İkinizi de tebrik ediyorum. (Hatice)

HEPİMİZ EMANETÇİYİZ

İnsanların güç uğruna neler kaybettiklerini ibret okudum ve çok etkilendim. Tamamen gerçekleri yansıttığına inandığım röportajınız için size teşekkür ediyorum. Sabri Bey'in yaşamış olduğu o şeyin, bir tür hastalık olduğunu düşünüyorum. Ama kasdettiğim depresyon değil. O Bodrumlu köylünün ona söylediği gibi: ‘‘Aslında hepimiz emanetçiyiz’’. Neyse ki, Sabri Bey de bunu geç olmadan farketmiş. (Hasan)

TASAVVUF KİTABI

Sabri Bey'e bir tasavvuf kitabı göndermek istiyorum. Sizden ricam bu kitabı ulaştırma konusunda bana yardımcı olmanız. İyi günler. (Uğur)

FARKLI BİR PATRON

Sabri Doğan hakkındaki yazılarınızı ilgiyle takip ettim. Kendisiyle David People ve Aprido markalarını Abdullah Bey'le kurduklarında, İzmit Bayiileri olarak tanışıklığımız vardı. O yıllardaki bizlere olan yaklaşımlarını ve iyiliklerini asla unutamam. Bir patrondan çok, bizden biri olarak görürdü kendini. Her patron böyle davranmaz. Daha sonra biz başka bir ticare faaliyete geçtiğimiz için kendisiyle görüşümedik. İntihar haberini okuduğum zaman çok üzülmüştüm. İyileştiğine çok sevindim. (Selçuk)

ÇÖZDÜNÜZ MÜ NE

Cumartesi ve Pazar günü yaptığınız röportajlardan dolayı sizi tebrik ediyor ve yanağınızdan bir makas alıyorum. İki hassas kişiyi de (durumları gereği) ezmeden, reyting kaygısı gütmeden röportaj yaptığınız için ayrıca teşekkürler. Siz bu röportaj işini çözdünüz mü ne? (Mehmet)

2. YAŞAMLAR

2. yaşamın önemini bilen biri olarak Sabri Doğan'ın hissettiklerini anlayabiliyorum. Ona bütün açıklığı için teşekkür ediyorum. Bu tarz 2. hayatlarını yaşayanların verdikleri mesajlar o kadar önemli ki. Bunlar birer hayat dersi. İnsanları önemsediğinizi ve hepimizin zincirin halkası olduğumuzu düşündüğünüzü sanarak bu mesajı gönderme cüretti buluyorum. (Gülten)

SİZ BÜYÜYORSUNUZ

Geçtiğimiz haftalarda herkese aynı zamanlarda röportaj veren kişilerle röportaj yapmayacağım dediğiniz zaman pek çok okurunuz gibi ben de sevinmiştim. Sabri Doğan röportajı ile sanıyorum ne yapmak istediğinizi ve neler yapabileceğinizi gördük. Bir okur olarak sizin büyüyüşünüzü görmek (Sabri Doğan'ın bahçesindeki domatesler ve salatalıklar gibi) olağanüstü keyifli bir süreç. (Şeyda)

TANIŞMAK İSTİYORUM

Bu sene yüksek onurla Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oluyorum. Güzel ve akıllı olmanın bana bahşedilmiş bir lütuf olduğunu düşünürdüm. Ama şimdi bunun yükü altında eziliyorum. Başarı, güç ve hırs beni hayattan koparıyor. İşte bu nedenle Sabri Doğan'la irtibata geçmek, en azından bir kere konuşmak istiyorum. Sizden ricam bana bu konuda yol göstermeniz. (Zerrin)

Yazarın Tüm Yazıları