Aysal'a Kraliyet Nişanı

Güncelleme Tarihi:

Aysala Kraliyet Nişanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2012 21:30

Türkiye'de "Yüksek Liyakat Madalyası" sahibi olan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a Belçika Prensi "Belçika Kraliyet Nişanı" taktı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, tören sonra GS TV'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi;  "2000 senesinde Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanımızdan böyle bir nişan almıştım. 12 yıl sonra, 38 sene yaşadığım Belçika'dan ödül almaktan son derece mutluyum ve gururluyum. En azından ülkemizi Belçika'da en iyi şekilde temsil edebildiğimi tahmin ediyorum. Bundan sonra da bu görevim devam edecek. Benim için çok mutlu bir gün. Bu tip hediyeler bizi daha çok kamçılıyor. Bağlı olduğumuz cemiyete daha fazla faydalı olmak için de bizi daha çok teşvik ediyor. Ben bu madalyaya bu gözle bakıyorum. İnşallah işimin başında olduğum sürece Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ise, "Bugün gurur duyacağımız bir tören yaşadık. Başkan'ımızla zaten gurur duyuyoruz; başarısıyla, kişiliğiyle, işadamlığıyla. Ama başkanımız bunu bir kez daha uluslar arası boyuta taşıdı. Bir Türk işadamı olarak Belçika Devleti'nin en üst düzey liyakat madalyasını almış olması bizlere gurur veriyor. Galatasaray camiasına gurur veriyor. Hakikaten çok özel bir andı. Galatasaray ile birlikte Türkiye'nin de gurur duyacağı bir tören yaşadık. Başkan'ımızın Belçika Prensi'nden bu ödülü alması da ayrıca bir gurur kaynağı. Hakikaten biz Başkan'ımızın bu vizyonuyla, bu başarılarıyla Galatasaray olarak da devam edeceğiz" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, "Başkan Ünal Aysal'ın böyle bir ödüle layık görülmesi Türkiye, Türk sporu ve Galatasaray için çok önemli. Belçika'da böyle bir ödül kolay kolay verilmiyor. İş hayatı ve sosyal hayatta yaptığınız çalışmaların karşılığında veriliyor. Ünal Aysal'ın böyle bir ödüle layık görülmesi bir dostu olarak beni de son derece mutlu etti. Ülkemiz için çok büyük bir gurur. Belçika Prensi'nden böyle bir ödül alınması gerçekten bizi çok mutlu etti. Bu Türkiye adına alınan, bir Türk işadamının aldığı bir ödül. Bu bir yıllık yapılan çalışmaların sonucu değil, yılların birikimi olarak yapılan çalışmaların sonucu olan bir ödül. Bu ödülü önemsiyorum ve Başkan'ı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu arada Başkan Ünal Aysal, 1999'da Türkiye'yi yurtdışında en iyi temsil eden işadamlarından biri olarak "Yüksek Liyakat Madalyası" ile onurlandırılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!