Ayrıntılarda kaybolmak mümkün

Bugün Oğlak Burcunda dolaşan Ay, sabahın erken saatlerinde Mars’ı harekete geçiriyor ve isteklerin güçlü bir biçimde uyanacağını işaret ediyor.

Özellikle istekleri gerçekleştirmek için harekete geçecek güç uyanacak. Ancak ilerleyen saatlerde Jüpiter’i tetikleyen Ay, sorunları büyütmek ve ayrıntılar içinde kaybolmak, karamsarlık ve endişeleri açığa çıkarabilir. Bu arada sonuçlandırılmayı bekleyen işlerin tamamlanması için olayların zorlayacağını da ilave etmek gerekiyor.

Güneş tutulması ve astroloji

Bütünün bir tarafı yeryüzü ise diğer tarafını gökyüzü oluşturuyor. Bunları birbirinden ayrı olarak düşünüp çok ayrıntılı incelemeler yaparken bütün göz ardı edilebilir, unutulabilir ve hatta ayrıntıların arasında kaybolup gitmek bile mümkündür. Tıpkı makro kozmos ve mikro kozmosa dalıp gittiğiniz zaman kendinizi bile unutmanız gibi. Halbuki hepsi bütünün parçaları ve hepsinin birbirini etkilediğini unutmamak gerek.

Yeryüzü ve gökyüzü de bütünün parçaları ve birbirlerini etkiliyorlar. Bu etkinin derecesi, etkileşimin nasıl olduğu ve sonuçları hakkında bilimsel açıklamalara ulaşamamış olsak bile evrendeki her şeyin diğer her şeyi etkilediğini vurgulayan ‘Kelebek Kanatları Hipotezi’ni gözardı etmemek gerekiyor.

Güneş Tutulmaları, Gezegen Döngüleri ve Mevsim Geçişleri yeryüzünü ve yeryüzünde yaşayan insanları etkiliyor. Bütün bunların özellikle insanlar üzerindeki etkisini araştıran astrolojinin açıklamaları günümüzün bilimsellik tarifine uygun olmasa bile insan üzerinde meydana gelen değişiklikleri çağımızın geliştirdiği cihazlarla ölçmek mümkün.

Güneş ve Ay tutulmaları sırasında açığa çıkan kozmik enerjiyi ölçmek bilim insanlarının işi ve bu konuda yapılan araştırmalar umarım yakın bir gelecekte tatmin edici tarifler yapılabilecek düzeye ulaşır.

Çağımız medeniyetinin geliştirdiği sistemin içinde yer almayan astroloji kadim medeniyetlerin sistemlerinin geliştirdiği bir bilgi olduğu için şimdilik anlaşılması çok zor görünüyor. Ancak bu bilginin verilerine dayanılarak yapılan araştırmalar sonucunda Güneş ve Ay Tutulmalarının özellikle ülkelerin, halkların gelişim ve değişimlerinin habercisi olarak çok önemli bir işaret niteliği taşıdığını söyleyebilirim.

ASTROLOJİK İLİŞKİLER

Yükselen Burcunuz Aslan. Bu nedenle sözünü ettiğiniz içsel çatışmalar yaşıyorsunuz. Yükselen burcunuzun etkisiyle kendinizi göstermek isterken, içinizden gizlenme ihtiyacı duyuyorsunuz. Tabii bu da çatışmalara neden oluyor. Ancak isteklerinizi ortaya koymak için uygun bir dönemdesiniz. Üstelik Yükselen Aslan etkisine uygun davranırsanız, daha başarılı olacaksınız. Tarzınızı ve duygularınızı değiştirmeniz gereken bir dönem. Üstelik meydana gelen olaylar da sizi zorluyor ve siz de bunun farkındasınız. Direnç göstermek yerine içinizden yükselen değişime uygun davranmaya gayret gösterin. Özellikle ilişkinizle ilgili davranışlarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Tabii ilişkinizin sürmesini istiyorsanız. Değişmeyi başarırsanız, 2006’nın Şubat ayında evlenebilirsiniz.

l RUMUZ: Begonya
Yazarın Tüm Yazıları