Aynur Doğan "Hevra"yı Jolly Joker'da tanıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Aynur Doğan Hevrayı Jolly Jokerda tanıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 15:15

Kürtçe ve Türkçe söylediği şarkılara eklediği doğaçlamalarla tanınan Aynur, ‘Beraber’ anlamına gelen “Hevra” albümünün ilk tanıtım konseri için İstanbul Jolly Joker sahnesinde sevenlerinin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Başarılı yorumu ile sesini tüm dünyaya duyuran Aynur, 2004 yılında “Keça Kurdan” ve 2005 yılında “Nûpel” adıyla çıkarmış olduğu albümlerinin ardından dünya basınında da adından sıkça bahsettirmiş, geniş bir hayran kitlesi oluşturmayı başarmıştı. 2010 yılında çıkardığı “Rewend“ albümünün ardından Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde konserler verdi.

Sanatçı, son albümünü Aralık 2013’te Sony Music Classical etiketiyle piyasaya çıkardı. ‘Beraber’ anlamına gelen “Hevra” albümünün ilk tanıtım konseri İstanbul Jolly Joker’de gerçekleştirilecek. Aynur’un “Hevra” albümünde birlikte çalıştığı ünlü İspanyol besteci, gitarist ve yapımcı Javier Limón bu konserde Aynur’a eşlik edecek. Buika, Yasmin Levy ve Mariza gibi usta sanatçıların prodüktörlüğünü de yapan besteci ve gitarist Javier Limón, aldığı 5 Latin Grammy’siyle İspanya’nın en saygın sanatçılarından biri. Limón’un müziği Brazil, Afro-cuban ve caz gibi türleri de kapsayan geniş bir yelpazeye sahip. Bu albümde Javier Limón ve Aynur müziğin coğrafi sınırları ortadan kaldırdığını söylemek mümkün.

Haberin Devamı

“Hevra” albümünde, adeta doğu batı sentezi müzikseverleri karşılıyor. “Péş Nare”, “Tobedar im” ve “Diyarbekir” şarkılarının söz ve besteleri Aynur’a ait. Albümde daha öncekilerin aksine geleneksel entrümanların yerine ağırlıklı olarak Limón’un flamenco ezgilerini taşıyan gitar soundu kullanıldı. Kürtçe ve Flamenko müziğin ortak noktalarını yakalayarak muhteşem bir sentez yakalanan albümün kayıtları Madrid ve Boston’da gerçekleşti. İspanyol piyanist besteci Ariadna Castellanos ile canlı kaydedilen “Xerîw” şarkısının yanı sıra “Sîsîlé” şarkısı da usta müzisyen Cemil Qoçgirî’nin temburu ile canlı kaydedildi.

28 Ocak 2014 21:00
Jolly Joker İstanbul, İstanbul

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!