Aynı taktik

FENERBAHÇE geçen sezon hedefini UEFA Kupası olarak belirlemişti. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Dinamo Kiev gibi eleyebileceği bir takımla eşleşmesine karşın, grup maçlarına yine 4. torbadan katılacağı için Şampiyonlar Ligi’ne fazla inanmadı.

Transferler Kiev maçı sonrasına bırakıldı. Kiev’e elendikten sonra gelen yabancılarla birlikte hem ligde işler iyi gitti, hem de UEFA Kupası’nda güçlü ülkelerin takımlarının arasından sıyrılıp üçüncü tura kadar yükseldi sarı-lacivertli ekip.

Bu sezon da aynı taktik izleniyor. Sanki Şampiyonlar Ligi asıl hedef değilmiş gibi. Çünkü ön elemede çok güçlü bir rakibin çıkma olasılığı var. Arsenal, Liverpool, Milan gibi. Fenerbahçe Yönetimi son transferini yapmak için bu eleme maçının bitimini bekliyor bana göre. Şampiyonlar Ligi’ne kalınırsa sorun yok. Kadro güçlendirilecek. İyi bir oyuncu alınacak.

Eğer yine elenip UEFA’nın yolu tutulacak olursa taraftarın ve medyanın tepkisini ilk anda kırmak için transfer hakkı o zaman kullanılacak. Büyük ihtimalle de Deivid-Appiah ikilisinden biri gönderilecek.

F.Bahçe’nin bu kadrosu Avrupa’da başarı için yeterli. Takımı bir sürü yıldızla doldurup forma giyemeyenler arasında huzursuz bir ortam çıkarmak yerine yıldızlarla-askerlerin dengeli dağılımından elde edilecek bir takım daha ilerilere gidecektir.

F.Bahçe’nin artık çok çalışmaya ve iyi bir kaptan seçimine ihtiyacı var. Çünkü kaptan hem saha içinde, hem saha dışında takımın birliğini sağlayacak, gençlerle tecrübelileri kaynaştıracak, her konuda yönetimle, takım arasında köprü olabilecek kişidir. F.Bahçe’nin kaptanlığının ilk adayı da milli takımın da formasını giyen Aurelio olmalıdır.

Savaş çıkacak

DÜNYANIN
büyük kulüpleriyle milli takımlar arasında gizli bir savaş yaşanıyor. Büyük kulüpler milyonlarca dolar ödeyerek aldıkları ünlü yıldızların çok sık milli takıma çağrılmasından şikayetçiler. Sakatlanmalarından korkuyorlar. Özellikle Afrika Kupası, Güney Amerika Kupası gibi organizasyonlara bu ünlü yıldızların katılmaması yönünde büyük baskı uyguluyorlar. Hatta bazı kulüpler sözleşmeye, "Milli Takım’a çağrılırsam gitmeyeceğim" ibaresini koydurarak oyuncu transfer ediyorlar. Bu konuda G-14’ler adı verilen her an Şampiyonlar Ligi’nden kopup yeni bir organizasyon kurma tehdidi savuran 18 kulüp başı çekiyor.

Güney Amerika Kupası’nda, Kaka ve Ronaldinho gibi iki yıldızı izleyemeyen futbolseverler üzgündü. Ya bu uygulama Avrupa Şampiyonası’na veya Dünya Kupası’na yansır, bazı ünlü yıldızlar Milli Takım’da oynamak için de para istemeye başlarlarsa işin sonu nereye varır siz düşünün..

Dünya Kupası’nda milyar dolar kazanan FIFA’yla yine Şampiyonlar Ligi ve Avrupa şampiyonalarından benzer paraları cebine indiren UEFA’yı gelecekte zorlu günler bekliyor.

Tuncaymania...

MİDDLESBROUGH,
İngiltere Premier Ligi’nin orta ölçekli takımlarından biri. Şampiyonluğa oynama ihtimali yok denecek kadar az. UEFA’yı kovalayıp orada iki yıl önce yaptığı gibi finale çıkmayı ya da kupayı kazanmayı hedef olarak seçen bir kulüp.

Boro’nun bu sezon en gözde transferinin Arsenal’den alınan Aliadiere ya da Real Madrid’den 13.4 milyon pound’a gelen Woodgate olması bekleniyordu. Ama Fenerbahçe’den bedelsiz transfer edilen Tuncay büyük bir sürpriz yaptı. Adeta bir Tuncaymania dalfası oluştu Middlesbrough’ta.

Menajer Southgate kamp yapılan yerden ayrılıp bizzat kendisi Türkiye’den gelen Türk yıldızı karşıladı.

Tuncay’ın transferinden sonra, İngiliz ekibinin internet sitesinde ziyaretçi patlaması oldu. Site yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre dünya üzerinde en çok tıklanan siteler arasında 2.448’inci olan Boro’nun sitesine girenlerin yüzde 58’ini Türkiye’deki ziyaretçiler oluşturmakta. Türkler’in yoğun yaşadığı Almanya’dan da yüzde 12’lik bir katkı var.

Sitedeki durum böyle. Bir de Tuncay’ın ilk idmanında attığı golün videosunun izlenme oranı var ki o daha da ilginç. Bu golün videosunun Youtube adlı ünlü siteye koyulduğu gün dünyanın en çok izlenen 6. videosu oluşu Boro’lu yetkilileri iyice heyecanlandırmış.

İlk maçını Fox’tan dün seyrettiğiniz Tuncay’ın ikinci maçı Hertha Berlin’e karşı salı günü. Görünen daha lig başlamadan ve seyircisiyle tanışmadan Tuncay’ın Middlesbrough’un en büyük pazarlama gücü olacağı..

Tuncay’dan, Nihat’ın Real Soceidad’daki ilk yılı gibi başarılı bir performans sergilemesi ve Ada’nın en çok konuşulan yabancılarından biri olmasını bekliyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları