Aynı suçtan hapse giren iki kardeşten biri çıktı diğeri kaldı

Güncelleme Tarihi:

Aynı suçtan hapse giren iki kardeşten biri çıktı diğeri kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 10:00

Afyonlu Hüseyin ve Ali A. kardeşler, 6 yıl önce, amcaoğulları ile kavga etti. İki kardeşe, kasten yaralama suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası verildi. Cezaları Yargıtay tarafından kesinleşen kardeşler geçen yıl hapse girdi. Biri Eskişehir'de diğeri Afyon'da hapse konuldu. Önceki gün yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kardeşlerden biri tahliye edildi; diğeri cezaevinde kalmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Afyon Emirdağ’a bağlı Yukarıkurudere Köyünden akrabalar arasında kavga çıktı. Hüseyin (55) ve Ali A. (48) ile babaları Mustafa A., amca çocukları Kadir A.’ya yönelik

Aynı suçtan hapse giren iki kardeşten biri çıktı diğeri kaldı
kasten yaralama suçundan yargılandı. 6 yıl önce yaşanan olayda Emirdağ Asliye Ceza Mahkemesi kararını 2012’de verdi. Mahkeme Hüseyin ve Ali A. kardeşler ile baba Mustafa A.’ya 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası verdi. 

BİRİ ÇIKTI DİĞERİ KALDI
Karar Yargıtay aşamasındayken baba Mustafa A. öldü. Kararın, Aralık 2014'te kesinleşmesinden sonra Hüseyin A. Eskişehir Açık Cezaevine, kardeşi Ali A. ise Afyon Emirdağ Açık Cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

Önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan KHK ile, Emirdağ'da tutuklu bulunan kardeşlerden Ali A. dün tahliye edilirken, Eskişehir’de tutuklu bulunan Hüseyin A.'nın cezaevinden çıkmasına izin verilmedi.

Aynı suçtan hapse giren iki kardeşten biri çıktı diğeri kaldı

BİNLERCE KİŞİ AYNI DURUMDA

Hüseyin ve Ali A. kardeşlerin Avukatı Alper Sarıca, “Benzer durumu yaşayan 6 bine yakın kişi var. Burada bir yorum farkı var. Affa ilişkin KHK metninde ' ...Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenen kasten yaralama ve neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçları...' ifade var. Bu ifade infaz savcılıkları ve cezaevlerinde tereddüt yaratıyor. KHK'da deniyor ki, anneye, babaya, eşe, çocuğa kasten yaralama suçunu işleyenler yararlanamaz. Ancak metinde yer alan 've' bağlacı yanlış yoruma yol açıyor. Böyle olunca, anneye, babaya, eşe, çocuğa veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlemeseler de TCK.'nın 87. (kasten yaralama) maddesinden mahkumiyeti bulunan neredeyse tüm hükümlüler KHK'dan yararlanamayacakları düşüncesi ile halen cezaevinde tutuluyor” şeklinde konuştu.



 

BAKMADAN GEÇME!