Aynı odada mı yattılar

Güncelleme Tarihi:

Aynı odada mı yattılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2007 00:00

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin Carla Bruni ile Mısır’daki aşk tatili, ülke meclisinde gündem yarattı. Bağımsız milletvekili Cemal Zahran hükümetin yanıtlaması talebiyle şu soru önergesini verdi: "Fransa Cumhurbaşkanı, Luksor’da el ele göz göze dolaştığı sevgilisi ile aynı otel odasında mı yatıyor?" Vekil, Sünni İslam’ın en yüksek ulema mercii El Ezher’in bulunduğu ülke olarak böyle serbest hareketlere göz yumarak dünyaya yanlış mesaj verdiklerini iddia etti.

FRANSA Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Carla Bruni ile Mısır tatili, sadece Fransa’da değil Mısır’da da tartışma yarattı. Ancak farklı nedenlerle. Fransızlar siyasilerin aşk hayatına karışmadığı için, henüz iki ay önce boşanmış Sarkozy’nin yeni sevgilisi Carla ile tatile gitmesine, üstelik de bu tatilin çok sıkı fıkı sürdürülmesine kimse itiraz etmedi. Ancak Sarko’nun Mısır’a, milyarder iş adamı Vincent Bollore’nin uçağıyla gitmesine koro halinde itirazlar yükseldi. Muhalefetteki Sosyalistler, Bollore’nin önce yatını sonra da uçağını Sarko’ya tahsis ederek, karşılığında ne beklediğini sordular.

Yolsuzluk şüphesi Fransızları, gönül ilişkilerinden daha fazla ilgilendiriyordu. Sarko ve Carla’nın Şarm el Şeyh’te Abu Dabi emirinin lüks villasında kalması da aynı şekilde eleştirilere neden oldu.

Mısır’da ise farklı bir itiraz ortaya çıktı. Bağımsız milletvekili Cemal Zahran, Meclis Başkanı Fethi Srour’a, hükümetin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Sarkozy’nin Mısır ziyaretinin resmi olmayan bölümüyle ilgili hükümetten açıklama isteyen Zahran önergede şöyle dedi:

"Mısır rejimi, Sünni İslam’ın en yüksek merci El Ezher’i barındıran bir ülke olarak bu tür serbest hareketleri kabullendiği izlenimiyle dünya ülkelerine yanlış mesaj gönderiyor. Acaba Fransa cumhurbaşkanının kız arkadaşı, onunla aynı odayı mı paylaştı, yoksa ayrı odada mı yattı?"

Şimdi hükümetin bu soruyu nasıl yanıtlayacağı merakla bekleniyor.

GAZETECİLERE ATEŞ

Bu arada Mısırlı güvenlik güçleri Sarkozy ve sevgilisinin bulunduğu bir bota yaklaşan fotoğrafçılara uyarı ateşi açtı. Adı açıklanmayan Mısırlı bir güvenlik yetkiliye göre açılan ateşin ardından fotoğrafçılar bottan uzaklaştı. Mısırlı yetkili, "O bir cumhurbaşkanı. Böyle bir durumda önlemlerin acımasız olası normal" diye konuştu.

Önceki gün Luksor’dan Şarm el Şeyh’e geçen Sarkozy, bu tatil beldesinde Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile kahvaltıda bir araya geldi. Eski Pakistan başbakanı Benazir Butto’nun öldürülmesinin ardından Pakistan’daki durumun gündeme geldiği görüşme 1.5 saat sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!