Aynı koku korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Aynı koku korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 15:28

Etimesgut ve Eryaman sakinleri önceki akşam doğalgaza benzettikleri yoğun bir kokuyla panik yaşadı. Vatandaşlar yoğun kokudan dolayı tedirgin olurken, Başkentgaz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü telefon yağmuruna tuttu.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin ardından önceki akşam sosyal medyadaki ‘ikinci darbe girişimi olacak’ söylentileriyle Etimesgut’ta bulunan Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nda hareketli saatler yaşanırken, Eryaman ve Etimesgut’ta da doğalgaza benzer kokunun yayılması vatandaşları tedirgin etti. Sosyal medyada ‘yoğun bir gaz kokusu’ olduğu yazılırken vatandaşlar Başkentgaz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü de ihbar telefonları açtı. Başkentgaz yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri bölgede inceleme yaparken kokunun geçen sene de vatandaşı tedirgin eden, fabrika atıklarından kaynaklandığı belirlendi. 

İKİ NOKTADAN KAYNAKLI

Yoğun gaz kokusu şikayetleri ve Başkentgaz’a yapılan birçok şikayet telefonu ile ekipler bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Ekipler yaptıkları inceleme sonrası ise herhangi bir gaz kaçağı tespit etmedi. Başkentgaz yetkilileri kokunun doğalgaz ile alakalı olmadığının altını çizdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de halkın panik yapmasına gerek olacak bir durumun söz konusu olmadığını, kokunun iki noktadan geldiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Doğalgaz kokusuna benziyor ama değil. Kokunun kaynağı iki nokta var. Birincisi İstanbul Yolu üzerindeki Dempa Sanayi Sitesi, ikincisi de Kazan Sarayköy Keresteciler Sitesi. Burada atık suların deşarj edildiği noktada arıtma faaliyetleriyle ilgili sıkıntı var. Tespitler yapıldı, Büyükşehir Belediyesi’ne sorunun çözümüyle ilgili iletişime geçildi. Arıtma tesislerinin faaliyete geçmesiyle birlikte bu sorun çözülecek fakat koku bir süre daha devam edebilir.”

Haberin Devamı

GEÇEN YIL DA YAŞANDI

Geçtiğimiz yıl eylül ayında da Sincan, Kazan, Etimesgut, Eryaman ve Batıkent sakinleri aynı kokudan dolayı panik yaşamıştı. Evlerin içine kadar giren koku üzerine panik olan vatandaşlar gün boyu Başkentgaz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ihbar hatlarını telefon yağmuruna tutmuştu. Ankara Hürriyet, konuyu ‘Gizemli koku korkuttu’ başlığıyla sayfalarına taşımış, ilgililerin kokunun bölgedeki fabrika atıklarından veya kanalizasyondan kaynaklı olduğu açıklamalarına yer vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!