Aynı kazada ölen 9 kişi yan yana toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Aynı kazada ölen 9 kişi yan yana toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 10:29

NİĞDE’nin Bor İlçesi’nde otomobil ile çarpışan hafif ticari araçta ölen 11 kişiden 9’u memleketleri Adıyaman’ın Gerger İlçesi’nde yan yana kazılan mezarlarda toprağa verildi.

Haberin Devamı

İstanbul’da oturan Kamar ailesi fertleri, 29 yaşındaki Yunus Kamar’ın nişan töreni için memleketleri Adıyaman’a yola çıktı. Kamar ailesi fertlerinin bulunduğu Yunus Kamar yönetimindeki 34 BA 4388 plakalı hafif ticari araç, dün sabah Niğde’nin Bor İlçesi yakınlarında Hamdullah Akyüz yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada, hafif ticari araçtaki 11, otomobildeki 2 kişi öldü. Ölenlerin cenazeleri otopsi ardından yakınlarına teslim edildi. Hafif ticari araçta ölen Cemal ve Nigar Kamar’ın cenazeleri toprağa verilmek üzere İstanbul’a götürülürken, nişanlanmak için Adıyaman’a giden Yunus ile Ali, Zeynep, Nesibe, Ahmet, Adem, Muhammet, Evren ve Reyhan Kamar’ın cenazeleri Adıyaman’a getirildi. Yeni Mezarlık’ta yıkama ve kefenleme işleminin ardından 9 kişi için cenaze namazı kılındı. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve yakınlarının katıldığı cenaze namazının ardından 9 kişinin cenazeleri, nişan için gidecekleri Gerger’in Gürgenli Köyü’ne götürüldü.

Ölüm haberlerinin ardından yan yana mezarları hazırlanan 9 kişinin cenazelerinin gelmesinin ardından köyde Kürtçe ağıtlar yükseldi. Köy mezarlığında tekrar kılınan cenaze namazının ardından Kamar ailesinin 9 ferdi yan yana açılan mezarlara defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!