Aynı gündem yeni MGK

Güncelleme Tarihi:

Aynı gündem yeni MGK
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 00:01

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda dün ilk kez toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında mekân yeniydi ancak gündemde öne çıkan başlıklar yine aynıydı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK’da öncelikli olarak Çözüm Süreci ile Doğu ve Güneydoğu’daki eylemlere karşı önlemler ele alındı. Paralel Yapı’yla mücadele için yapılacaklar, Irak ve Suriye’deki gelişmeler ile IŞİD’le mücadele görüşülen diğer konular arasında yer aldı.

BEŞTEPE’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı, dün ilk kez Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan, yılın son MGK’sında yoğun bir gündem üzerinde çalışıldı.

İÇ GÜNDEM

Çözüm Süreci ve sürecin ilerlemesini önlemek için yapıldığı belirtilen provokatif eylemler, Doğu ve Güneydoğu’daki gelişmelerle ilgili MİT, Emniyet ve askeri istihbarat birimlerinin hazırladığı raporlar, ‘Paralel Yapı’ olarak nitelendirilen Gülen Cemaati ile mücadele MGK’nın iç güvenlik bölümünde öne çıkan başlıklar oldu. Bu kapsamda ABD’de bulunan Fethullah Gülen’le ilgili Interpol’den çıkarılacak Kırmızı Bülten ve ABD’den iade talebi de gündeme geldi. Gülen Cemaati ile mücadele, geçen ekim ayındaki MGK’nın da ana gündemi olmuştu. Ekim MGK’sı sonrası yayınlanan bildiride Gülen Cemaati, “İç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten paralel yapılanma” olarak nitelenmiş ve bu yapıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştı.

DIŞ GÜNDEM

Suriye ve Irak’taki gelişmeler ile her iki ülkede IŞİD’le mücadeleye Türkiye’nin verdiği ve bundan sonra verebileceği destekler de dünkü MGK’da değerlendirildi. Dış gündemin diğer önemli gündem maddeleri Kıbrıs ve Ortadoğu’daki gelişmeler oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!