Aynı gemideyiz, ihtiyacımız istikrar

Güncelleme Tarihi:

Aynı gemideyiz, ihtiyacımız istikrar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 22:37

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden İngiliz Thomas Cook’un Ticari Direktörü (CCO) Björne Sandstörm Antalya’da turizm sektörü ile bir araya geldi. Björne Sandstörm yaptığı açıklamada, “Aynı gemideyiz ve yola birlikte devam edeceğiz. Şu anda ihtiyacımız olan istikrar ve medyada çıkacak olumlu haberlerdir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ZOR günler geçiren turizm sektörü Antalya’da bir araya geldi. Düzenlenen ‘Turizm Dayanışma Toplantısı’na dünyanın en büyük tur operatörleri arasında olan Thomas Cook’un Ticari Direktörü (CCO) Björne Sandstörm de yer aldı. Tatilini de Antalya Side’de geçiren Sandstörm, Türkiye’nin verdiği mücadelenin aynı zamanda Thomas Cook’un da mücadelesi olduğunun altını çizdi. Sandstörm, “Aynı gemideyiz ve yola birlikte devam edeceğiz. Şu anda ihtiyacımız olan istikrar ve medyada çıkacak olumlu haberlerdir” dedi. Türkiye’nin Thomas Cook grubu için en önemli destinasyonların başında geldiğini söyleyen Sandström, “Türkiye şu anda zor bir dönemden geçiyor. Ancak biz bu dönemde de Türkiye’ye tüm desteğimizi vermeye devam ediyoruz” diye konuştu. Türkiye’deki fiyat-kalite ilişkisinin diğer destinasyonlarla kıyaslanmayacak kadar üst düzeyde olduğuna dikkati çeken Sandström, 2016 sezonu için çalışma ve çabalarının devam ettiğini vurguladı.Toplantının katılımcıları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve birçok sektör temsilcisi de yer aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Sandström'ün 15 Temmuz akşamını da Side'de yaşadığını söyledi. Sandstörm’un darbe girişimi sonrasında da tatilini kesmediğini belirten Türel, “Antalya'ya yüz binlerce misafir getiren bir kuruluşun yöneticisi olarak, böyle bir duruş sergilemeleri her tür takdirin üzerinde bir tutumdur” diye konuştu.

Haberin Devamı

20 BİN REZERVASYON

Türk demokrasisinin darbe girişiminden güçlenerek çıktığını belirten Türel, 16 Temmuz ve 4 Ağustos arasında Thomas Cook kanalıyla Almanya ve İngiltere'den Antalya'ya yapılan rezervasyonlarda 15 bin kadar iptal olduğunu ifade etti. Türel şunları söyledi: “Fakat 20 bin yeni rezervasyon geldi. Hatta geceleme sayısında daha fazla artış oldu. Antalya iki gün haricinde, her gün 30 binden fazla yabancı ziyaretçi karşılamaya devam etti. Temmuz ayında Antalya'ya geçici verilere göre, 1 milyona yakın yabancı ziyaretçi veya misafir geldi. Bunun 254 bin 800'ü Almanya'dan gelen misafirlerimiz oldu. Temmuz ayında geçen yıla göre yüzde 48 kaybımız var, fakat bu kayıp büyük ölçüde Rusya'dan kaynaklanıyor. Almanya'da yüzde 28, İngiltere'de ise yüzde 24 gibi düşüşler söz konusu. Bu da genelde yılın başından bu yana yaşadığımız kayıptır. Yani, darbe girişimi Antalya turizmini kayda değer bir şekilde etkilemedi."

Haberin Devamı

TATİLİNİ ANTALYA’DA YAPMASI YARARLI OLDU

TEMMUZ ayında İsrail'den gelen misafirlerin sayısının yüzde 86 artarak 32 bine yaklaştığına değinen Türel, 15 Temmuz'a rağmen günde 30 bini aşkın yabancı misafirin gelmesinin, Thomas Cook CCO'su Sandström'ün tatilini Antalya'da yapmasının, 15 Temmuz sonrasında Bild gazetesinin Türkiye'nin güvenli olduğu gerçeğini okurlarıyla paylaşmasının Antalya'ya duyulan güvenin en güzel göstergesi olduğunu söyledi.

SADECE 18 UÇAK İPTAL EDİLDİ

TÜROFED Başkanı Osman Ayık da Tomas Cook’un Türkiye’nin önemli partnerlerinden biri olduğunu, dayanışma toplantılarını önemsediklerini söyledi. Benzer iş ortaklarını da Türkiye’ye davet ettiklerini belirten Ayık, “Önümüzdeki günlerde de diğer önemli tur operatörlerin CEO’ları ve en üst düzeyde yetkililerinin Türkiye’ye ziyaretleri olacak” dedi. AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tur operatörleriyle iyi bir dayanışma örneği gösterdiklerini anlattı. Darbe girişimi sonrasında cumartesi günü sadece 18 uçağın iptal edildiğini vurgulayan Hacısüleyman, “Ondan sonraki dönemde tur operatörlerimiz kısa süre için tatilinden vazgeçmek isteyenlere iki günlük bir süre tanıdılar. Ondan sonra tümüyle rezervasyon akışına geçmeye başladık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!