Aynı aileden 4 güreşçi

Güncelleme Tarihi:

Aynı aileden 4 güreşçi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2013 11:52

Gürcistan'da yapılacak Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 74 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Soner Demirtaş'ın, 2 ağabeyi ve bir kardeşi de kendisi gibi güreşçi.

Gürcistan'da yapılacak Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 74 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Soner Demirtaş'ın, 2 ağabeyi ve bir kardeşi de kendisi gibi güreşçi. Milli güreşçi Soner Demirtaş, AA muhabirine, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te 19-24 Mart'ta yapılacak Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 74 kiloda ay-yıldızlı mayo ile mücadele edecek olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Güreş yaşamında ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda mindere çıkacağını kaydeden Demirtaş, “Büyüklerde ilk kez geçen yıl Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katılmıştım. Bronz madalya maçında Azeri Aleksandır Gotsiev'e yenilerek Avrupa beşincisi oldum ama bu sene hedefim, Avrupa şampiyonu olmak” diye konuştu. Demirtaş, bu sene Tiflis'teki şampiyonada yeni ve genç bir ekiple Türkiye'yi temsil edeceklerini dile getirerek, takım halinde başarıya odaklandıklarını ve bunu gerçekleştireceklerine inançlarının tam olduğunu kaydetti.

Ağabeyi örnek alarak güreşçi oldular

Tokat'ın Çat kasabasında dünyaya geldiğini ve orada büyüdüğünü dile getiren Demirtaş, güreşe de ağabeyini örnek alarak başladığını ifade etti. Demirtaş, babasının kasaplık yaptığını ve güreş sevdalısı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Biz 5 kardeşiz. 4'ümüz güreşçi olduk. Kendimi bildim bileli güreş, ailemizin bir parçası. Babam güreşi çok seviyor. Ağabeyim Bekir Demirtaş 84 kilo, diğer ağabeyim Abbas Demirtaş 74 kilo, ben 84 kilo güreşçileriyiz. Bir de kardeşim var o da gençlerde mücadele ediyor. En büyük ağabeyimiz Bekir Demirtaş güreşe başlayınca ve başarılı olunca hepimiz onu örnek aldık ve onun izinden gittik. Sadece en küçük kardeşimiz güreş yapmadı. O da babamın yanında kasaplık yapıyor. Ayrıca bir diğer özelliğimiz güreşçi 4 kardeş olarak hepimiz üniversitede beden eğitimi öğretmenliği eğitimi görüyoruz.”

Aynı aileden başarılı 4 güreşçi çıkmasının farklı bir duygu olduğunu belirten Demirtaş, bundan da en fazla babasının keyif aldığını ifade etti. Demirtaş, güreşçi kardeşler olarak her zaman birbirlerine destek olmaya çalıştıklarının altını çizerek, “Birbirimize destek olmak hepimize ayrı bir mutluluk veriyor. Birbirimizin başarılarının mutluluğunu yine hep birlikte yaşıyoruz. Güreşi çok seven babam bir antrenörlük yapacak kadar bilgiye sahip oldu. Hep birlikte bir dayanışma içindeyiz” diye konuştu. Gelecekte iyi bir güreşçi olabilmek için yoğun çalıştığını kaydeden Demirtaş, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya hedeflediğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!