AYM'nin Dündar ve Gül hakkındaki kararı

Güncelleme Tarihi:

AYMnin Dündar ve Gül hakkındaki kararı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 14:46

- Malatya'da Herkes Farkında Platformu üyeleri gençler, kararı protesto etti

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Malatya'da, Herkes Farkında Platformu üyeleri gençler, Anayasa Mahkemesinin, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını protesto etti.

Üniversite yerleşkesindeki Mediko-Sosyal Merkezi önünde toplanan grup adına konuşan platform sözcüsü Burak Demiryol, Anayasa Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği tahliye kararına ülkenin vatansever gençleri olarak itiraz ettiklerini söyledi.

Dündar ve Gül'ün sanki beraat etmişler gibi şov yaptıklarını belirten Demiryol, daha tahliye olduğu ilk dakikalarda ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına "hesap verecekler" diye tehdit etme cüreti gösteren bu kişilere millet olarak söyleyecek sözlerinin olduğunu kaydetti.

Anayasa Mahkemesinin kararının Dündar ve Gül'ü aklamadığını ifade eden Demiryol, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Geçmişinde karanlık pek çok karar veren bu kurumun verdiği son kararın da millete rağmen alındığı gün gibi ortadadır ve asla millet nezdinde kabul görmeyecektir.Dünyanın hiçbir ülkesinde casusluk faaliyeti yapan, ülkesine rağmen çalışan, dış güçlerin piyonu olmuş kişilere kahraman muamelesi yapılmaz. Yapan da haindir yaptıran da.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a katılıyoruz ve sonuna kadar yanındayız.Üniversiteli gençler olarak her şeyin farkındayız.Yaptıklarına da ne basın ne de düşünce özgürlüğü denir, bu düpedüz vatana ihanettir. Vatana ihanet eden bu zatların en kısa sürede mahkemelerinin tamamlanıp olması gereken yerlere girmesini vatanperver gençler olarak dört gözle bekliyoruz."

Platforma Üniversiteli AK Gençlik üyeleri de destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!