AYM'den Oktay'a 10 bin lira telekulak tazminatı

Güncelleme Tarihi:

AYMden Oktaya 10 bin lira telekulak tazminatı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 10:05

Anayasa Mahkemesi, Ergenekon soruşturması kapsamında telefonları dinlenip tapeleri basına sızdırılan Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın bireysel başvurusunu kabul etti. AYM, Oktay'a, haberleşme özgürlüğü ihlal edildiği gerekçesiyle on bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Haberin Devamı

Telefon görüşmelerinin sızdırılması nedeniyle haklarında takipsizlik kararı verilen kamu görevlileri hakkındaki soruşturma yeniden görülecek. 

SUÇLU İLAN EDİLDİM

Oktay, Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınıp serbest bırakıldığını belirtti. Oktay başvurusunda,  hakkında çıkan haberler nedeniyle eski Adalet Bakanı olarak hakarete ve iftiraya uğradığını, toplum nazarında küçük düşürülmeye çalışıldığını, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında kayıt altına alınan telefon görüşmelerinin basına sızdırıldığını, bu şekilde kamuoyu önünde suçlu olarak ilan edildiğini belirttti.

Başvuruda,, soruşturma kapsamındaki bilgileri sızdıran kişilerin tespit edilerek cezalandırılmaları için Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulunduğunu, idari soruşturmanın, potansiyel şüphelilerin bağlı olduğu Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yetersiz ve eksik soruşturma sonucunda kovuşturmaya yer olmadığı kararının verildiğini belirterek temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiğini öne sürdü. AYM de Oktay'ın başvurusunu kabul etti hem tazminata hem de yeniden yargılama yapılmasına karar verdi. 

 

BAKMADAN GEÇME!