AYM, TURK Parti'nin isteğini reddetti

Güncelleme Tarihi:

AYM, TURK Partinin isteğini reddetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 22:23

Anayasa Mahkemesi (AYM) Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi’nin (TURK) seçimlerin iptali yönündeki başvuruyu kabul edilemez buldu.

Haberin Devamı

YSK, TURK Parti’nin il ve ilçelerde yeterli teşkilatlanmasının bulunmadığı, il ve ilçe teşkilat organlarını tam olarak oluşturmadığı gerekçesi ile 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlere katılma yeterliliğine sahip olmadığına karar vermişti. YSK’nın bu kararından sonra TURK Parti,1 Kasım’da yapılacak olan seçimlere katılması yönünde karar verilmesini aksi karar hâlinde ise seçimlerin iptal edilmesini istemişti.

Bugün toplanan AYM, TURK Parti’nin başvurusunu karara bağladı. AYM'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“27/10/2015 tarihinde Anayasa Mahkemesi Birinci Bölüm İkinci Komisyonu, Muhammet Emin Karapaça’nın (Başvuru No: 2015/15762); İkinci Bölüm İkinci Komisyonu, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisinin (Başvuru No: 2015/16438) bireysel başvurularında Anayasa’nın 79. maddesinde yer alan “Yüksek Seçim Kurulu kararları aleyhine başka bir mercie başvurulamaz.” hükmünün bireysel başvuruyu da kapsaması nedeniyle başvuruların kabul edilemez olduğuna karar vermiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!