Aylığı 116 bin liraya ihaleyle verildi

Güncelleme Tarihi:

Aylığı 116 bin liraya ihaleyle verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 21:26

Gölcük Tabiat Parkı’nı konaklamaya açarak 2040 yılına kadar kiralama ihalesi, dün tepkiler arasında Bolu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İhalede rakiplerini geride bırakan Düzceli Kurtuluş Tokcan, aylık 116 bin liralık kirayla en yüksek teklifin sahibi oldu.

Haberin Devamı

Türkiye, ülkenin cennet köşelerinden Bolu Gölcük Tabiat Parkı’na ilişkin ihaleyi Hürriyet’in haberiyle öğrenmişti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kiracısı konumundaki Bolu Belediyesi, 3 kilometrelik teleferik, bir kilometrelik dağ kızağıyla birlikte 25 bungalov, 19 odalı dağ köşkü ve kır gazinosunun kiralanmasından oluşan üç ayaklı projenin ilk etabı için ihaleye çıkmıştı.

13 FİRMA VE ŞAHIS YARIŞTI

13 şahıs ve firmanın katıldığı ihalenin ilk bölümünde 10 firma elendi. Bolulu Narven Termal Kasaba ve Grand Kartal’ın (Gazella Otel- halen kır evinin de işletmecisi) yanında ihalenin son bölümüne kalan sürpriz isim, Düzceli Kurtuluş Tokcan oldu. Grand Kartal 100 bin liralık teklifinin ardından ihaleden çekildi. Narven’in son teklifi ise 115 bin lira oldu. Böylece Tokcan, aylık 116 bin lirayla en yüksek rakamı teklif etti.

Haberin Devamı

BAŞKAN: İPTAL DE EDEBİLİRİZ

Hürriyet’in sorusunu yanıtlayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Amacımız para kazanmak değil. Sağlıklı, düzgün bir yapı oluşursa vereceğiz. Koruma dengesini gözeteceğiz. Bir milletvekili geliyor, ihalede şov yapıyor, her şeye ‘hayır’ diyor. Biri de çıkıp ‘yanlışınız şudur’ demedi. Hep istemezük. Biz ihale sonucunu değerlendireceğiz. Buna göre ihaleyi iptal de edebiliriz, kazananı ilan da edebiliriz” dedi.

Aylığı 116 bin liraya ihaleyle verildi

VATANDAŞ DAVA AÇACAK

Parkta yapılaşma sonucu doğal güzelliklerin bozulacağı iddiasıyla sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Gölcük Platformu ihalenin ardından dava açmaya hazırlanıyor. Platform yetkilileri, ihale komisyonunun sonucu ilan etmek için 5 Ocak’a kadar süresi olduğunu belirtirken, ihalenin iptal edilmesini beklediklerini söylediler. Ancak platform yetkilileri, ihale sonucunun ilanını beklemeden çok sayıda vatandaşın ihalenin iptali için dava açacağı bilgisini verdiler.

Aylığı 116 bin liraya ihaleyle verildi

Kurtuluş Tokcan

Haberin Devamı

İDDİA: AĞABEYİ ‘AVRASYA’YI KAÇIRMIŞTI

BOLU’nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’nın ihalesini kazanan Kurtuluş Tokcan’la ilgili çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. Tokcan’ın, arkadaşlarıyla birlikte ‘Avrasya’ feribotunu kaçıran, İstanbul’da ‘Swissotel baskını’nı gerçekleştiren Muhammet Tokcan’ın kardeşi olduğu belirtildi. (Murat KÜÇÜK / DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!