Aykut Kocaman: Lütfen rakamlara bakın

Güncelleme Tarihi:

Aykut Kocaman: Lütfen rakamlara bakın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 23:00

Teknik direktör Aykut Kocaman, transfer döneminde çok para harcattığı yönündeki iddialara rakamlarla cevap verdi: "Geriye dönüp tartışmak istemem. Ama rakamlar ortada ve asla yalan söylemez." Fenerbahçe, Kocaman'ın 4 yıllık döneminde transfere 102 milyon Euro harcarken, futbolcu satışından kasasına 72 milyon 823 bin Euro koydu. Sarı lacivertliler bu rakamlarla Beşiktaş ve Galatasaray'ın 67 milyon Euro'luk kazancının üstüne çıktı. Bu dönemde Sow, Niang, Santos ve Dia gibi futbolcular çok yüksek bedellere satıldı.

Haberin Devamı

Son günlerde özellikle G.Saray’ın, UEFA ile yaşadığı finansal fair play kriterleri tartışması, dikkatleri kulüplerin transfer harcamalarına çevirdi. F.Bahçe’nin son 5 sezonda harcadığı para ve bunun 90 milyon Euro’sunun Aykut Kocaman döneminde ödenmesi de gözlerin, sarı lacivertlilerin eski teknik patronuna çevrilmesine yol açtı. Son 5 yılda senelik ortalama baz alındığında en çok para 41 milyon Euro ile bu sezon harcandı.

Fakat F.Bahçe aynı şekilde bu 5 sezonluk dönemde, West Ham’a kiralanan ve 11 milyon Euro satın alma opsiyonu konulan Emenike’yi de kattığımızda transferden kazandığı 72 milyon 800 bin Euro ile Beşiktaş ve G.Saray’ın 67 milyon Euro’luk toplam kazancının üstüne çıktı.

Bu tabloyu Kocaman’a sorduk; “Geriye dönüp tartışmalara girmek istemem ama rakamlar ortada, yalan söylemezler” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

SOW iÇiN KULÜPTEN TEK KURUŞ ÇIKMADI
Biz de büyük bir bölümü Aykut Kocaman döneminde yapılan F.Bahçe’nin transfer hareketlerini inceledik. Kocaman’la 4 yıllık harcama 102 milyon Euro olarak görünüyor, ancak aslında bu rakam 92 milyon Euro... Çünkü Sow transferinde 10 milyonluk bonservisi Fenerbahçeli üç iş adamı Ali Koç, Ferit Şahenk ve Nihat Özdemir ceplerinden ödedi.

Yine Kocaman döneminde alınan ve sonra giden oyunculardan kasaya 72 milyon 823 bin Euro konulmuş olacak (Emenike - West Ham transferi dahil). Yine Aykut Hoca takımdayken alınan Mehmet Topal, Hasan, Caner ve Serdar da hâlâ kadroda...

Serdar Kesimal’ın sezon sonu Fenerbahçe’den bedava gideceği hesaplanıp, onun değerini katmadan yapılan değerlendirmede bu 3 futbolcunun toplam piyasa değeri 26 milyon 250 bin Euro görünüyor.

Aykut Kocaman: Lütfen rakamlara bakın
ALINAN BAŞARILARLA TABLO KÂRA GEÇTİ
Transfere Kocaman döneminde 102 milyon Euro harcayan sarı lacivertliler, kasasına toplam 72 milyon 823 bin Euro koydu. 

Aykut Hoca’nın kurduğu takım, 1 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası kazanıp, bir de Avrupa Ligi yarı finali oynayarak, sarı lacivertlilerin kasasını doldurdu. Bu açıdan da bakıldığı zaman, Kocaman’ın kurduğu takım aslında maliyetini fazlasıyla karşılaşmış görünüyor.

Haberin Devamı

CANER, BÜYÜK MESAFE KAT ETTİ
Fenerbahçe’de, Aykut Kocaman’ın hoca olduğu dönemde takımda yer alan Caner Erkin, değerini 11 milyon Euro’ya çıkardı. Hasan Ali ve Mehmet Topal da, bonservislerinden daha fazlasına gidebilirler.

Aykut Kocaman: Lütfen rakamlara bakın
ANTALYA’DA TARAFTARLA BULUŞUYORLAR
Fenerbahçeli iki futbolcunun katılımıyla, bugün Antalya Terracity Alışveriş Merkezi’nde imza günü düzenlenecek. Sarı lacivertli taraftarlar, yıldızlarla buluşacak. Alışveriş merkezi içerisindeki Fenerium Mağazası’nda yapılacak olan etkinlik, saatler 17.00’yi gösterdiğinde başlayacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!