Ayın konuğu Mehmet Yaşin

Biliyorsunuz, birkaç ay önce sizlere sahrapsoysal.com adresinden yani internet mecrasından da seslenmeye başlamıştım. Siteye hızla tarifler yükleniyor, makale girişleri yapılıyor.

Haberin Devamı

Ekibim ve ben sizlere daha güzel şeyler sunabilmek için vargücümüzle çalışıyoruz. Siteyi daha da genişletmek, bir yemek kültür sitesi haline getirmek en büyük amacımız.
Site henüz tasarı halindeyken her ay yemeğe gönül vermiş biriyle ya da sizin hayran olduğunuz, beğendiğiniz, yakından tanımak istediğiniz insanlarla yemek ve mutfak hakkında konuşma kararı almıştık. Web sitemizin bu ayki konuğu televizyon programları ve yazılarıyla hayranı olduğum Mehmet Yaşin.
Mehmet Bey’e sorularımızı yönelttik ve o da sağ olsun gayet doyurucu, samimi cevaplar verdi. 37 yıldır gazetecilik, dergicilik ve televizyonculukla uğraşan Mehmet Yaşin, mantı ve suböreği karşısında ruhunu teslim edebileceğini söyledi bize.
Mehmet Bey’e anne yemeklerini sorduğumuzda ise: “Annem tüm anneler gibi çok lezzetli yemekler yapardı.
Bana çocukluğumu hatırlatan yemeklerin başında haşlanmış içli köfte gelir. Annem yiyelim diye köftelerin birinin içine on kuruş koyardı. Biz üç kardeş o on kuruşu bulacağız diye bütün köfteleri yerdik” dedi.
Mehmet Yaşin’in sıcak, samimi cevaplarını okumak, keyifli sohbete katılmak isteyenler sitemizi ziyaret edebilirler. Bekliyoruz efendim.

MALZEME LİSTESİ

Haberin Devamı

Hamur için;
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
İç malzemesi için;
250 gr bitkisel margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı tahin

Hamuru hazırlamak için; un ve tuzu derin bir yoğurma kabına koyup karıştırın. Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 30-40 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru eşit büyüklükte iki parçaya (bezeye) ayırın. Bezeleri hazır yufka kalınlığında ve büyüklüğünde açın. (En az 40 santim çapında olmalı.)
Diğer taraftan, yağı bir tavada eritip ocaktan alın ve tahini tavaya aktarıp karıştın. Ilık hale gelen tahinli yağı yufkaların üzerine kaşıkla sürerek paylaştırın. Yufkaları ikiye katlayıp yarımay haline getirdikten sonra uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın.
Ruloları tam ortadan ikiye bölüp parçaları kendi eksenleri etrafında kıvırarak gül şekli (salyangoz gibi) verin. Böylece gül şeklinde dört adet hamur elde etmiş olacaksınız. Hamurları buzdolabında 30-40 dakika kadar bekletip çıkarın.
Hamurları merdane yardımıyla yarım santim kalığında ve 20 santim çapında açın. Teflon tavayı orta ısılı ateşte kızdırın. Açtığınız katmerler yağsız tavada ve kısık ateşte önlü arkalı pişirin. Yanında peynir, pekmez ya da herhangi bir kahvaltılık malzemeyle birlikte sıcak sıcak servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları