Ayın burcu kova

Kovalar Zodyak’ın enteresan bireyleridir. Sosyal ilişkilerdeki yetenekleri, sadakatleri, adaletli davranış biçimleri ve objektif doğaları sayesinde pek çok insan tanır ve dostluklar kurarlar.

Haberin Devamı

Maddi standartlara yaşamında çok önem vermeyen Kova, toplumsal ve insanı boyutta aldığı sorumluluklarla yaşamını sürdürmeyi ve tatmin olmayı tercih eder.

Son Sabit burç olan Kova, diğer benzerleri gibi, kendi dışında gelişen ve ortaya çıkan değişimlere, farklılaşmalara karşı dirençlidir. Özellikle entelektüel boyutta, bu direcin şiddetle görülmesi olasıdır. Büyük değişimler daha kolay kabul edilirken, günlük planların değişmesi ve esneklik gerektiren durumlar Kova’nın tepki göstermesine neden olur.

Kova genellikle idealist yaklaşımlarla, prensiplerle insanlığın çıkarı için çalışmayı kendine vazife edinir. Aslında bağımsızlığına çok düşkün olan Kova, farklı bir düşünce sistemine de sahiptir. Otoriter bir sistemle ve dogmatik kurallarla karşı karşıya kaldığında ciddi isyanlar görülebilir. Kova kimi zaman inisiyatif almakta çekimser kalabilir ancak bir şeyin içine girdiği ya da bir fikre inandığı zaman hareket yeteneği artar ve hızlanır. Emir almaktan, başkaları tarafından güdülenmekten hiç hoşlanmayan Kova’nın bir şey yapabilmesi için kendinin istemesi şarttır.

Kova, yaşamındaki her deneyime, tecrübeye entelektüel boyutta reaksiyonlar verir. Fiziksel eyleme geçmeden, bir şeyin pratik yanını değerlendirmeye almadan ve gerçek duygularını incelemeden önce düşünmeye ve irdelemeye eğilimlidir.

Yazarın Tüm Yazıları