Ayın burcu akrep

Akrep burcu insanının temel motifi, yaşam-ölüm döngüsündeki gizemleri çözmek, insan duygularını anlamak ve kontrol etmektir.

Bütün Akrepler yaşam ve ölümün gizemlerine merak duymasalar da, yaşamlarının bir döneminde muhakkak gizem bilimle ilgilenirler. Fiziksel ve ruhsal anlamdaki rejenerasyon yetenekleri ve güçleri inanılmaz boyutlardadır.

Akrep insanı, kendi inisiyatifinde olmayan değişimlere karşı isteksiz ve dirençlidir. Ancak kararlı ve iradeli yapısı, hedeflerine ulaşmadaki en büyük avantajıdır. Yüzeyde kolayca idare edilebilir, kontrol altına alınabilir gibi gözükmesine rağmen, Akrep aslında kuvvetli ve dominant bir karakterdir. Akrep’in başarısının temel anahtarı, her şeyin derinine inebilmesinde ve analitik yaklaşımlarındadır. Sembolü de akrep ve kartal olan Akrep burcu insanları, bu hayvanların inanılmaz gücünü ve gücü kontrol edebilme yeteneğini taşır.

İhtiraslarının peşinden koşar

Deneyimlerine duygusal reaksiyonlar gösteren Akrep insanı, daha sonra mantık yürütmeye, deneyimin pratik değerini ölçmeye ve en sonunda da harekete geçmeye yatkındır. Davranışlarındaki temel ve en güçlü motivasyon duyguları olmasına rağmen, diğer su grubu burçlar Yengeç veya Balık’taki aşırı duygusallığın Akrep’in kişiliğinde görülmesi olası değildir.

Bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde, ilişkilerde dominant rolü üstlenmeyi ve duygularını göstermemeyi tercih eder. Çok açık gibi görünmesine karşın, her Akrep’in sakladığı, açıklamak istemediği, kendine ait bir gizemi vardır. Kontrol ve manipüle edilmekten hiç hoşlanmayan Akrep, bu durumlarda ciddi şekilde tepki verir.

Modern astrolojide Pluto tarafından yönetilen Akrep burçlarının, geleneksel doktirinde yöneticisi, ateş, enerji ve savaş gezegeni Mars’dır. Her iki gezegenin de tipik karakteristikleri, Akrep özelliklerine gayet iyi entegre olmuştur. Akrep’in dışavurumlarındaki doğru odaklanma ve konsantrasyon özelliği, karizmatik bir yapının doğmasına neden olmaktadır. Mars’ın ateşli yapısı ise, Akrep’in diğer insanları etkileyebilme yeteneğinde kendini gösterir. Akrep burcu insanı saldırganlığını ve mücadeleci yapısını açıkça ortaya koymak istemez. Hayatının tüm alanlarında olduğu gibi kendi gücü konusunda da mahremiyete ihtiyaç duyar. Kaybetmekten hiç hoşlanmayan Akrepler, ihtiraslarının peşinden koşarken, engelleri aşmakta ve hedeflerine ulaşmakta istikrarlı bir direnç ve dayanıklılık gösterirler.
Yazarın Tüm Yazıları