Ayhan: Pazar yerine meydan bize sorulmadı

Güncelleme Tarihi:

Ayhan: Pazar yerine meydan bize sorulmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Sincan Belediyesi ile esnaf arasında tartışma konusu olan pazar yeriyle ilgili olarak Sincan Belediye Başkanı Tuna’nın yaptığı açıklamalara, Ankara Pazarcılar Odası Başkanı Recep Ayhan tepki gösterdi.

Haberin Devamı

SİNCAN Belediyesi’yle esnaf arasında yaşanan pazar yeri tartışmasında sular durulmuyor. Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın, “Ankara Caddesi ve Polatlı Caddesi arasındaki 10 bin metrekarelik alana kent meydanı yapacağız” açıklamasına Ankara Pazarcı Esnafı Odası Başkanı Recep Ayhan tepki gösterdi.
Esnafın faaliyetlerini ilgilendiren kararlar alınırken oda temsilcilerinin komisyonda yer alması gerektiğini belirten Ayhan, “Kurulan komisyonda bizlerin de yer alması gerekiyordu. Böylesine ciddi bir kararı odamızın rızası olmadan, benim fikrimi almadan hayata geçiremezler. Benim yer almadığım komisyonun aldığı karar geçersizdir” dedi.

Pazarcılar mağdur oluyor

40 yıllık pazar yerinin kaldırılarak beş kilometre uzağa taşınmasının belediyecilik mantığına sığmadığını ifade eden Ayhan, şunları söyledi:
“Binlerce pazarcı mağdur oldu. Belediyecilik mantığıyla değil yaptım olacak mantığıyla hareket ediyorlar. 40 yıllık pazarı, kilometrelerce uzağa taşımaya zorluyor. Tuna, 2009 yılı sonunda anket yaptığını ve bu ankette halkın yüzde 80’inin kent meydanı yapılmasını istediğini söylüyor. Neden bu ankete bizlerden ya da pazar esnafından kimse katılamıyor? Esnaf için çözüm yolları aranacağına, binlarce insanın elinden ekmeği alınıyor.
Protokol imzalanmalı
Bizler ilerleyen günlerde mağdur olmamak için protokol imzalayalım istiyoruz. Kent meydanı çalışmaları devam ederken yan sokaklardan birinde pazar kurmaya devam edelim. Sincanlılar alıştığı pazara gelsin, alıştığı insanlardan alışveriş yapsın ve esnaf mağdur olmasın. 
Yeşile, doğaya, sosyal yaşama düşman insanlar değiliz. Kent meydanı altı gün boyunca yaşayan, insanların eğlendiği, dinlendiği bir yer olsun. Fakat haftanın bir günü de bizlerin ekmeği için mekan olsun. Haftada bir gün, 40 yıllık yerimizde açacağımız pazar bizleri yine eskisi gibi mutlu edecek.”

Servisleri kimse kullanmaz

Haberin Devamı

TUNA’nın, “Sincan’da pazar yerine ulaşım diye bir problem yok. Göreve geldikten sonra pazarları dolaşan seferler koyduk” sözlerine de sitem eden Ayhan, “Sincan’da 10 ayrı yerde pazar yeri var. Bu pazar yerlerine vatandaşı taşımak için servisler çalışıyor. Odamıza bağlı onlarca resmi plakalı araç, vatandaşı güven içinde taşıyor.
Bizi şimdi gönderdikleri pazar ile kent meydanı yapacakları güzargah üzerine iki tane servis koydular. Bu servisler iki saat çalışıp beş saat boyunca yatıyor. Vatandaş kilometrelerce uzağa taşınan pazarına gelmek için çile çekiyor. Bilmediği, güvenmediği servislere binmek istemiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

STÖ’lerden meydana destek geldi

SİNCAN’ın önemli projelerinden olan Kent Meydanı Projesine, Sincan Şoförler Esnafı Odası, Sincan Gençlik Derneği başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütlerinden tam destek geldi.
İlçeye yapılacak yeni rekreasyon alanı ve kapalı otopark için sivil toplum örgütleri olumlu görüşlerini bildirdi. Sincan Şoförler Esnafı Odası Başkanı Mehmet Gündüz, “Pazar yeri, özellikle pazarın kurulduğu günler trafik tam bir keşmekeş oluyordu. Bu kargaşa gerek şoförler, gerek halk için büyük sıkıntı oluşturuyordu. Şimdi ise bu proje ile Sincan’ımız her bakımdan rahatlayacak. Sincan için önemli ve yerinde bir karar olarak değerlendirdiğim projeyi destekliyorum ve bir an önce bitirilmesini diliyorum” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!