Aydın'da 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Aydında 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 16:46

Aydın'da 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı törenle açıldı

Haberin Devamı

Cem ULUCAN- Suat DENİZ/AYDIN, (DHA)- CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "FETÖ'yü başka yerde aramayın, kendi içinizde arayın. AKP'yi kazıdın mı altından FETÖ çıkar, FETÖ'yü kazıdın mı altından AKP çıkar" dedi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan, ancak zeminde su çıkması yüzünden inşası geciken köprülü kavşak, törenle açıldı. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP'li aydın milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Bayram İnci, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, ilçe belediye başkanları, CHP'li ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Törenin başında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı okundu.
'66 YILDIR AYNI ZİHNİYETLE MÜCADELE EDİYORUZ'
İlk olarak halka seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, köprülü kavşağın su seviyesinin yüksekliği nedeniyle gecikmeli açıldığını belirtti. Bu süreçte gelen eleştirilere yanıt veren Çerçioğlu, "Biliyorsunuz ki sıkıntı çekmeden refaha erişilmiyor. Bu kavşağa ilk başladığımızda birçok söylenti oldu. Meyve veren ağaç taşlanır" dedi. Çerçioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu kişiler, bu kavşak için garabet dediler. Burayı görüyorsunuz. Garabet mi, hizmet mi? Takdiri size bırakıyorum. Bir başka zatı muhterem, bu kavşağın çökeceğini söylemiş. Üzerinde durduğumuz kavşak, 1200 adet fore kazık üstünde duruyor. Ben bu kavşağın çökeceğini söyleyen milletvekiline diyorum ki korkuyorsan bu kavşaktan geçme kardeşim, geçme! Bir diğer muhterem milletvekili de bu kavşağa ihtiyaç olmadığını söylüyor. 1950'lerde Aydın-Denizli karayolu yapılırken, aynı zihniyet rahmetli Adnan Menderes'e, 'Bu kadar geniş yola ne gerek var' demişti. Adnan Menderes'ten 66 yıl sonra bu kafa, aynı kafadır. Biz Aydın'da bu zihniyetle mücadele ediyoruz. Bunlar, Aydın'ın 20 yıl, 30 yıl sonrasını göremeyen siyasetçi kafasıdır. Şimdi soruyorum. Neden Aydın'dan Buharkent'e kadar otoyol yok? Neden doğu Aydın'ı cezalandırıyorsunuz? Madem Aydın'a yatırım yapma isteğiniz yok, bari yatırım yapana, çalışana engel olmayın."
'15 TEMMUZ ŞEHİTLERİN HATIRASINA'
Aydın-Nazilli Karayolu'nun bir kısmının asfaltlandığını, geri kalan kısmının da hızla asfaltlanacağını vurgulayan Çerçioğlu, Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nin de iki yılda iki kat büyütüleceğini açıkladı. Kavşağın ASTİM'e büyük yarar sağlayacağının altını çizen Çerçioğlu, "Üzerinde bulunduğumuz kavşak, Aydın'ın en büyük organize sanayi bölgesi olan ASTİM'i ulusal karayolu ağına bağlıyor. Sabah işine giden 5 bin emekçimiz, bu kavşaktan geçecek. Buradaki fabrikalarda üretilen ürünler, dünyanın dört bir yanına bu kavşaktan sevk edilecek. Bu kavşak, ASTİM'e prestij kazandıracak. ASTİM'in iki kat büyümesi demek, 5 bin ilave istihdam demek. Biz Aydın'da işsizliği bitirmek istiyoruz. 15 Temmuz günü, ülkemizi korumak için canları pahasına mücadele edip şehit olan vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı onların aziz hatırasına olan saygımızın bir parçasıdır" dedi.
CHP'Lİ BAYDAR HÜKÜMETE YÜKLENDİ
Kısa birer konuşma yapan CHP'li milletvekilleri Tezcan ve Yıldız'ın ardından CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar da halka seslendi. AK Parti iktidarının 14 yıldır Aydın'a yatırım yapmadığını öne süren Baydar, "Kıskananlar çatlasın. Sen 14 yıldır herhangi bir şey yapmayacaksın, iktidar elindeyken Aydın'a çivi çakmayacaksın. Aydın CHP'yi birinci seçti diye, CHP'yi tercih etti diye burayı cezalandıracaksın. Büyükşehir Belediye Başkanım buranın inşaatına başladıktan sonra çıkabilecek bir aksilikte gelip burada balık tutma senaryoları yapacaksın. Yok çöktü çökecek lafları yapacaksın. İşte onlara en güzel cevap bugünkü açılıştır" dedi.
'FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI NEREDE?'
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasına değinen Metin Lütfi Baydar, "Şimdi bunlara soracaksınız, diyeceksiniz ki neden otoyol 14 yıldır bitirilmedi? Sebep ortada 'FETÖ geciktirdi.' FETÖ olmasa bunlar yapacaktı bu işi sırf FETÖ yüzünden olmadı! Her şeyin çaresi FETÖ. Bir şey olmadı mı 'FETÖ vardı kardeşim, FETÖ yüzünden yapamadık.' FETÖ yüzünden yapamadıysan, FETÖ'yle son 14 yıldır, son iki yıla kadar koyun koyuna yatan kim? Ayağına kadar gidip neredeyse halife ilan edecektiniz? Ne oldu? Bugün konuşuyor Cumhurbaşkanı, başlıyor FETÖ, bitiriyor FETÖ. Ya senin başka lafın mı yok? Kardeşim FETÖ'den başka bir şey bilmiyor musunuz? İşleri güçleri FETÖ, metö. Araştırıyorlar ya, bakmak istiyorlarsa, FETÖ'nün nerede olduğunu görmek istiyorlarsa Aydın'a bakacaklar. Aydın'da milletvekillerimiz var. Danışmanı tutuklanan arkadaşımız var, kardeşi tutuklanan, gelinleri tutuklananlar var. Eee bunlar işte, FETÖ buralarda. Nerede bunun siyasi ayağı, nerede? Madem bu kadar FETÖ'yü temizlemeye kararlısınız; FETÖ'yü başka yerde aramayın, siz kendi içinizde arayın. AKP'yi kazıdın mı altından FETÖ çıkar, FETÖ'yü kazıdın mı altından AKP çıkar. O yüzden FETÖ bahanesiyle '14 yıldır burayı yapamadık' demesinler" diye konuştu.
Açılışın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'nun kullandığı otomobile binen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın milletvekilleri Metin Lütfü Baydar ve Hüseyin Yıldız, köprülü kavşaktan geçti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!