Aydın'a 6 yeni ambulans

Güncelleme Tarihi:

Aydına 6 yeni ambulans
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 12:52

Aydın'a 6 yeni ambulans

Haberin Devamı

AYDIN İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan 112 acil sağlık hizmetlerine Sağlık Bakanlığı tarafından 6 yeni ambulans verildi.

Sağlık Bakanlığı Aydın'daki 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında kullanılması için 6 yeni ambulans verdi. Aydın Valiliği önünde düzenlenen törende Söke, Kuşadası, Ortaklar, Buharkent ve Kuyucak istasyonlarına verilen ambulansların anahtarı Vali Yavuz Selim Köşger tarafından ambulans şöforlerine teslim edildi.

Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz Aydın'da 35 acil sağlık istasyonunun bulunduğunu belirterek yeni alınan ambulansların tam donanımlı olduğunu ve tanesinin maliyetinin 200 bin TL olduğunu söyledi. Yılmaz, "Hastanelerdeki ambulanslarla birlikte toplam 107 ambulansla yaklaşık 600 personelimiz görev yapıyor. İl içinde 10 dakikada il dışı kırsalda ise 30 dakikayı aşmamak şartıyla bakanlığımızın koyduğu hastaya ulaşma hedefi var. Aydın olarak biz bu oranın yüzde 97'sini sağlamış durumdayız. Sizlerin de bildiği gibi çok uzak köylerimiz var. Bu uzak köylere ulaşmakta bazen 30 dakikayı aştığımız olabiliyor ama her geçen gün daha düzene girerek hedeflediğimiz yüzde 100'ü tutturacağız. En düşük modelli ambulansımız 2013 modeldir. Ambulans hizmetlerinde hatanın veya eksikliğin olmaması için çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise Türkiye'de en iyi kamu hizmetinin sağlık alanında verildiğini belirterek nitelikli alt yapı ve personel ile daha seviyelere ulaşılmasını temenni etti. Daha sonra teslimatı yapılan ambulansları inceleyen ve Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz'dan bilgi alan Vali Köşger, ambulansın direksiyonuna oturdu.

Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!