Aydın Tekstil kamulaştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Aydın Tekstil kamulaştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 12:11

AYDIN Büyükşehir Belediyesi, merhum Başbakan Adnan Menderes’in girişimiyle 1954 yılında inşa edilen ve uzun süredir kapalı olan Aydın Tekstil Fabrikası’nı kamulaştırdı. Altı buçuk yıl süren mahkeme sürecinin tamamlandığını açıklayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, 177 dönüklük Aydın Tekstil Fabrikasının Nisan ayının ortalarında tapu işlemlerinin gerçekleşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Aydın Tekstil kamulaştırıldı

Aydın Zincirli Han Otel’de basın mensuplarıyla biraraya gelen CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Tekstil Fabrikası’nın kamulaştırıldığını açıkladı. Altı buçuk yıldır devam eden mahkeme sürecinin sonlandığını belirten Çerçioğlu, "Mahkemenin başladığı günden bugüne kadar bedeli 76 milyon lira olarak belirlendi. Tabi faiziyle birlikte ne kadar olur onu tam olarak bilmiyorum. Paramız var. Bu paranın yatırılması için 15 gün süre verildi. 29 Mart’ta tapuya bildirim yapılıyor ve ondan sonra tapu işlemleri başlayacak. Onun için Nisan ayının ikinci haftası tapu işlemlerinin tamamlanmasını umuyoruz" diye konuştu. Yıllardır mahkeme sonucunu beklediklerini belirten Başkan Çerçioğlu, hemen kolları sıvayacaklarını ve görev süresi tamamlanmadan Aydın Tekstil Fabrikası alanını vatandaşın hizmetine sunacakları söyledi.

Haberin Devamı

NE YAPILACAĞINA ANKETLE KARAR VERİLECEK

Aydın Tekstil’i Aydın’da yaşayan tüm vatandaşların kullanabileceği bir alan olacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "177 dönümlük arazi içerisinde bin tane tescilli ağaç ve binalar yer alıyor. Bu ağaçlara dokunmamız mümkün değil. Binaların restorasyonunu yapacağız. Burayı çok amaçlı kullanacağız. Hem sosyal medya üzerinde hem de kentin belirli noktalarına sandık koyacağız. Vatandaşlardan gelen istekler üzerine o alanı oluşturacağız. Anket ve oylama sonucunda Aydınlılar oraya ne yapılacağına karar verecek. 17 ilçede yapacağımız bu ankete bütün Aydınlıların katılmasını istiyorum" diye konuştu.

Aydın’ın tek akciğerinin bu alan olduğuna dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, "Buranın beton yığınına dönüşmesini istemiyoruz. Kentin tam ortasında nefes alabileceğimiz böyle bir yer yok. Halkımız hafta sonu bu alanda ailesiyle birlikte çeşitli aktiviteler yapma fırsatı bulacak" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!