Aydın son yılların en renkli festivaline hazır

Güncelleme Tarihi:

Aydın son yılların en renkli festivaline hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 11:58

Aydın son yılların en renkli festivaline hazır

Haberin Devamı

AYDIN'ın Koçarlı Belediyesi tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenecek Geleneksel Çamfıstığı Festivali için hazırlıklar tamamlandı. Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, "Bu yıl sadece Koçarlı'yı değil tüm Aydın'ı renkli bir festival bekliyor, vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.

Koçarlı Belediyesi tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenecek olan Geleneksel Çamfıstığı Festivali 19 ila 21 arasında Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak.

Festival hakkında konuşan Koçarlı Belediye Başkanı CHP'li Mutlu Öztürk, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz geleneksel Çamfıstığı Festivali ile ilçemizin adını ve çamfıstığımızı dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Festivalde çeşitli etkinliklerin yanı sıra düzenlenecek konserlerimiz ile 19 Mayıs'a özel Mehteran Takımı, Fener Alayı, Bisiklet Turu ve havai fişek gösterileri festivalimize renk katacak. Her geçen yıl artan katılımla gerçekleşen festivalimize bu yılda çok fazla sayıda ziyaretçi ağırlamayı bekliyoruz. Koçarlılı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyorum" dedi.

Bu yıl festivalin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'na rastlaması dolayısıyla ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Öztürk, "Festivalimiz bu yıl 19 Mayıs gibi özel ve anlamlı bir tarihe denk geldi. Biz de bu anlamlı tarihin ruhuna uygun bir programla festivalimizi renklendirdik. 19 Mayıs'a özel ilk kez bisiklet turu, gençliğin istekleri doğrultusunda hazırlanan bir konser programı ve yine özellikle gençliğimizin yoğun katılımıyla ve mehteran takımının renklendirmesiyle bir 'gençlik yürüyüşü ile fener alayı' tertipledik. Fener alayının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda havai fişek gösterimiz düzenlenecek. Hem festivalimizin açılış günü hem de 19 Mayıs için dolu dolu bir program olacak" diye konuştu.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLACAK

Birbirinden renkli etkinlik ve organizasyonla gerçekleşecek olan 12. Geleneksel Çamfıstığı Festivaline ayrıca ünlü sanatçılar renk katacak. Petek Dinçöz, Grup Zakkum ve Oğuz Yılmaz başta olmak üzere Esra Akman, Harun Atmaca, Ebru Yönter, Tayfun Elibol ile Grup Mezdeke'nin sahne alacağı festival renkli bir atmosferde, eğlenceli gösterilerle tüm Aydınlıları bekliyor olacak. Geçen yıl yine Mayıs Ayı sonunda yapılması planlanan Geleneksel Çamfıstığı Festivali şehitler nedeniyle iptal edilmiş ve festivalin yerine şehitlere saygı etkinliği düzenlenmişti.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!