Aydın polisinden Kızılay'a kan bağışı

Güncelleme Tarihi:

Aydın polisinden Kızılaya kan bağışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 13:54

Aydın polisinden Kızılay'a kan bağışı

Haberin Devamı

AYDIN İl Emniyet Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Aydın Şubesi'nin düzenlediği kan bağışı kampanyasına Aydınlı polisler destek verdi.

Efeler İlçesi'ndeki Aydın Polisevi'nde bugün düzenlenen kan bağışı kampanyasında Aydınlı polisler bağışçı oldu. Kızılay'ın açtığı stantta sağlık çalışanları tarafından gerekli muayeneleri yapılan polisler kanlarını bağışladı. Bir gün boyunca bağışların alınacağını söyleyen Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol, Aydın Emniyet Teşkilatı'nın kan bağışına desteğinin geleneksel hale geldiğini ve polislerin yılda iki kez bağışta bulunduğunu belirtti. Şenol, kan bağışının sağlık açısından hiçbir zararının olmadığını belirterek, "Bu kampanya geleneksel hale geldi. Emniyet Teşkilatı kan bağışı kampanyasına en çok destek veren kurumlardan biri. Saha dolayısıyla karşılaştıkları olaylar nedeniyle kanın ne kadar önemli olduğunu polisler görüyor. Üç ayda bir sağlıklı birey kan bağışı yapabilir. Kan bağışının sağlık açısından riski olmadığı gibi üç hayat kurtarıyorsunuz. Sağlık açısından da faydalıdır. 18-65 yaş arası bireyleri kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay'da kan olmadığı sürece hastalar riske giriyor. Sağlık Bakanlığı kan ihtiyacını Kızılay'dan karşılıyor. Kan olmadığında hastalar kendileri kan aramak zorunda kalıyor. Acil durumlarda hazırda kan olması hayat kurtarma açısından bize fayda sağlıyor. Kan bir gün hepimizin ihtiyacı olabilir. Sloganımız ‘İyilik yapmak bizim kanımızda var.' Bu toplumda yaşıyorsak sorumluluğumuz var. Duyarlı olalım ve kan bağışında bulunalım" dedi.

Bağışta bulunanlar arasında yer alan İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ise "Kan bağışı hem Kızılay hem toplumsal yaşam hem de kişisel sağlık acısından önemli. Farkındalık yaratmak için polis teşkilatı olarak kan bağışında bulunuyoruz. Benim de bu kişisel olarak 51'inci kan bağışım oldu. Sağlığım yettiği sürece kan bağışına devam edeceğim. ‘İyilik yapmak bizim kanımızda var' sloganıyla Kızılay kan bağışı topluyor. Madem iyilik yapmak bizim damarımızda var. Bu iyiliğe aracılık yapan Kızılay'a kan bağışı için tüm vatandaşlarımız koşsun" dedi.

Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!