Aydın Doğan'dan jüriye plaket

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğandan jüriye plaket
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 23:15

BODRUM'da, Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 34'üncü Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın kapanış töreni Bodrum Işıl Club'da yapıldı.

Haberin Devamı

Törende yarışmada ilk üç dereceye giren, özel ödül ve başarı ödüllerini alan 16 karikatür bir günlüğüne sergilenirken, Hollandalı ve Belçikalı turistler sergiye büyük ilgi gösterdi. Törene katılan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, jüri üyeleri ve karikatür severlerle sohbet etti. Aydın Doğan, Jüri Başkanı Tan Oral'a, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ise jüri üyeleri Ercan Akyol, Latif Demirci, Piyale Madra, Rudy Gheysens (Belçika), Mohsen Nouri Najafi (İran), Peter Nieuwendijk (Hollanda), Joel Pett (ABD), Cristina Sampaio'ya (Portekiz) plaket vererek teşekkür etti.

Dünyanın birçok ülkesinden jüri üyeleri bulunduğunu ifade eden Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, bir yıl içerisinde yarışmaya yaklaşık 3 bin eser geldiğini söyledi. "Jüri üyelerimiz bunları çok iyi değerlendirerek eleme yapıyorlar. 250 esere indiğinde ise uluslararası jürimiz onları burada değerlendiriyor. Son iki yıldır, kız çocuklarının eğitimi ve güçlenmesinin önemi ile ilgili Aydın Doğan Vakfı olarak çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl bu kategoriyi İstanbul'dan bir sanatçımızın kazanmış olması bizleri memnun etti. Önümüzdeki yıl da kız çocuklarımızın geleceği için Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar kategorisi düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Yarışmada ödül kazanan karikatürler, 27 Haziran 2017 tarihine kadar Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi'nde sergilenmeye devam edecek. 

BAKMADAN GEÇME!