Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi Muğla'da

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi Muğlada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 14:58

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi Muğla'da

Haberin Devamı

MUĞLA'da açılacak sergide, 32'inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler beğeniye suunlucak.

32'inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler; İstanbul, Adana, Eskişehir ve Ankara'dan sonra şimdi de Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor. CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün katılımıyla yarın (cuma) saat 17.30'da açılacak sergi, 2 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

BU YIL 32'İN KEZ DÜZENLENDİ

Aydın Doğan Vakfı tarafından 32 yıldır düzenlenen ve dünya karikatürünü evrensel bir boyutta ele alan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bu yıl 66 ülkeden 787 sanatçı ve 2 bin 289 karikatüre ev sahipliği yaptı. Sergide yarışmanın bu yılki birincisi Agim Sulaj (Arnavutluk), ikincisi Mohsen Nouri Najafi (İran) ve üçüncüsü Jalal Pirmarzabad'ın (İran) eserlerinin yanı sıra başarı ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler yer alacak.

Yarışmada başarı ödülü kazananlar arasında; Alberto Morales Ajubel (İspanya), Angel Boligan Corbo (Küba), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Musa Gümüş, Cemalettin Güzeloğlu, Ishimaru Hide (Japonya), Frank Hoffmann (Almanya), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Didier Pizzi (Fransa), Saman Torabi (İran), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan), Mikhail Zlatkovsky (Rusya) bulunuyor.

MUĞLA, (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!