Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 15:46

Bağcılar’da Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırılan Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katıldığı törenle hizmete açıldı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın da katıldığı açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Avcı, “ Bizim inancımıza göre bir hayırsever bir eser yaptırdığı zaman o eserden yararlananların duaları hep onu takip eder” dedi.

Haberin Devamı

Açılışa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın yanısıra Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi yazarları Ertuğrul Özkök, Doğan Hızlan, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Kız çocuklarının okullaştırılmasında büyük başarı

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan açılış öncesi sınıfları gezerek okul müdürü İncigül Ulaş’tan bilgi aldı. Açılış töreni Aydın Doğan Vakfı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileririn Van yöresine ait bir halk oyunu gösterisiyle başladı. Törende Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Topluma hizmet etmeyi onurlu bir misyon olarak benimsemiş Aydın Doğan Vakfı’nın bugün yeni bir eserini daha hizmete sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Aydın Doğan Vakfı 1996 yılında kuruldu. Kurulduğumuz ilk günden bugüne eğitim en öncelikli faaliyet alanımız oldu. Yaptırdığımız okullar, kız yurtları, spor salonları gençlerin spor, sanat, dil eğitimi için yapılan sayısız katkılar, vakfımızın amaca yönelik giderlerinde en önemli yeri tuttu. Ortak bir hayalimiz ve arzumuz var; ülkemizi ve milletimizi bir an önce çağdaş uygarlığın en tepelerine çıkarmak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak. Bunu başarmanın en önemli yolunun eğitim olduğunu biliyoruz. Eğitim yine eğitim. Eğitimin sadece devletin öncelikli politikalarına bırakılmaması gerektiğini toplumun seferberlik ruhuyla ilerlenmesi gerektiğini biliyoruz. Türkiye bu toplumsal seferberlik ruhunu kız çocuklarının eğitimdeki başarısında gördü. Son 10 yılda kız çocuklarının okullaştırılmasında büyük başarılar elde edildi. Aydın Doğan Vakfı olarak biz de bu seferberliğin içinde yer almaktan öncülüğünü yapmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sağlık personeli açığı 200 bin civarında

Aydın Doğan Vakfı olarak tek bir amaç güttüklerini dile getiren Boyner, şöyle devam etti:

“Vakıf olarak ‘Gençlik gelecektir’ anlayışıyla eğitime eğilirken tek bir amaç güttük; rekabetin giderek arttığı hızla küreselleşen dünyamızda toplumumuzun genç ve dinamik potansiyelini nitelikli insan gücüne dönüştürmek. Genç nüfus avantajımız ve demografik pencere ancak bu gençlerimizin niteliklerini artırdığımız taktirde anlam taşır. Türkiye’de gerek sanayi gerek hizmetler sektörü, ara kademede yeterli niteliklere sahip personel bulamamanın sıkıntısını yaşıyor. Bir yandan işsizlik varken, diğer yandan nitelikli personel arayışı sürüyor. Gençlerle iş arasındaki bağlantıyı mesleki eğitime ağırlık ve öncelik vererek sağlayabiliriz. Bugün açılışını yaptığımız Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi işte bu ihtiyaca cevap verme çabasının bir ürünüdür. Türkiye’de nitelikli sağlık personeli açığının 200 bin civarında olduğunu biliyoruz. Meslek okulları arasında istihdam şansı en yüksek okulların başında sağlık alanı geliyor. Bu okullardan mezun olanlar arasında işsizlik oranı sadece yüzde 2. Buna rağmen yardımcı sağlık personeli ihtiyacı devam ediyor. Biz bu okulu kurmaya karar verdiğimizde, tespit ettiğimiz ihtiyaç 200 bin civarındaydı. Yaşamsal öneme sahip bu ihtiyacı karşılamak için el birliğiyle ve hızlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 5 bin 700 metrekarelik bir alanda toplam 7 bin metrekare okul inşaat alanına sahip, 720 öğrenci kapasitesi bulunmaktadır. Üç bölümden oluşan ve 24 dersliğe sahip bu okulda Acil Tıp Teknisyeni, Anestezi Teknisyeni ve hemşire yetiştirilecek. Okulla birlikte 5 laboratuvar ve kütüphane eğitimin kalitesini artıracak. Bu okuldan mezun olacaklar ileri teknoljiye sahip sistemleri kullanıp bilgi ve becerilerini geliştirecekler.”

Haberin Devamı

Öğrencilere başarılar diledi

Boyner konuşmasında öğrencilere hitap ederken şunları söyledi;

“Sevgili gençler imkan verildiğinde sizlerin neler başarabileceğini biliyoruz. Hepinizin işinize dört elle sarılarak insan hayatına fayda sağlamanın bilincinde olacağından eminim. Burada sunulan olanaklardan sonuna kadar faydalanıp sağlık ordusunun azimli ve çalışkan bireyleri olacaksınız. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum. Ülkemizde giderek güçlenen sağlık sektörüne iyi eğitilmiş insanlarla katkıda bulunmaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyoruz. Aydın Doğan Vakfı olarak eğitim hizmetlerimize yeni projelerle devam etme kararlılığı içindeyiz. Sayın Milli Eğitim Bakanımızın buradaki mevcudiyeti bizi daha da yüreklendirmekte ve cesaretimizi artırmaktadır Kendisine bir kez daha teşekkür ederim. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin eğitim camiamıza ve sağlık sektörüne hayırlı olmasını diler ve bu lisede okuyacak gençlere başarılar temenni ederim.”

Haberin Devamı

Dualar onu takip eder

“Aydın Doğan Vakfına sadece bu yaptıkları katkıdan dolayı değil milli kültürümüzün çok temel iki kavramını eser üreterek bize hatırlattıkları için teşekkür ediyorum” diyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da şöyle konuştu:

“Bunlardan birincisi geleneksel kültürümüzdeki sürüp giden iyilik anlamındaki sadaka-i cariye yani açık defter. Bizim inancımıza göre bir hayırsever bir eser yaptırdığı zaman o eserden yararlananların duaları hep onu takip eder. Dolayısıyla ben bu okul açılışlarında bu geleneksel kavramımızı çok sık hatırlıyorum. Bu okulda öğrenciler her sabah defterlerini açtıkları zaman sizin defterinize de binlerce çizilmiş olacak. Burada sadece sınıflarda yapılanlar değil buradan mezun olan gençler sağlık kuruluşlarında hangi hastanın elini tutsalar, o sizin defterinize de yazılacak. Onun için ayrıca teşekkür ediyorum. İkinci kavram da sıla-i rahim. Aydın Doğan Vakfı’nın Gümüşhane’de Kelkit’te Erzincan’da özelikle kızlarımıza yönelik yaptığı eserler ana kucağına dönüşün nasıl olması gerektiğini sıla-i rahim geleneğimizin nasıl yapılması gerektiğini gösteren çok güzel örnekler. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Her okul açılışı ayrı ber keyif

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da şunları söyledi:

“Bugün 23 Nisan’ın hemen akabinde bir güzel bayram daha yaşıyoruz. Her okul açılışı bizim için ayrı bir keyif ayrı bir mutluluk. Özellikle Bağcılar’da böyle bir okulun açılması heyecan veriyor. Bağcılar eğitim noktasında en fazla ihtiyacımız olan ilçelerden birisi. Özellikle bir meslek lisesinin açılmış olması mesleki eğitimin geliştirilmesi noktasında bu çok büyük önem arz ediyor. Bu güzel hizmetlerden dolayı öncelikle ben Sayın Aydın Doğan’ın şahsında vakfımızın çok değerli yöneticilerine bütün Doğan medya grubuna yürekten teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. İstanbulumuzda bugün bu açılışı yapılan okullarımızın sağlık meslek lisesi itibariyle 43’üncüsünün gerçekleşmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. İstanbul’da çok daha fazlasına olduğunu biliyoruz. Çünkü İstanbul’un nüfusu her yıl 300 bin kadar artıyor Bu artış gerek ortaokulda gerek liselerde öğrencilerimizin ihtiyaçlarının desteklenmesini zaruri kılıyor.”

Mutlu, “ İstanbul’da ortalamamız 2 bin 500-3 bin civarında gezerken bu yılki 7 bin 800 derslik sayısının İstanbul’da önemli bir hamle yılı olarak görüyoruz. O nedenle sizlere bu konuda ne kadar minnettarlığımızı ifade etsek azdır” şeklinde konuştu.

Kurdela kesilerek yapılan açılışın ardından Aydın Doğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile beraberindekiler okulu ve sınıfları gezdi. Öğrencilerle biraraya gelen Doğan ve Avcı, ilk yardım konusunun işlendiği bir derse girdi ve burada öğrenci Selam Yılmaz’ın ilk yardım uygulamasını anlatmasını dinledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!