Aydın’da Milli Eğitim Camiası Değerlendirmeye Alındı

Güncelleme Tarihi:

Aydın’da Milli Eğitim Camiası Değerlendirmeye Alındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 14:24

MİLLİ EĞİTİM CAMİASI DEĞERLENDİRMEYE ALINDI

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları’ kursu başladı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Ölçmede Yeni Yaklaşımlar’ konulu seminere İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vahit Çopur, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdür V. Hakkı Gök, şube müdürleri, okul müdürleri ve seçilen 81 öğretmen katıldı.
Açılışı Aydın Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları Kursu, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ölçme Değerlendirme Genel Koordinatörü Sayın Gonca Bilsay, Eğitim Görevlisi Eray Selçuk ve Hüseyin Cihangir tarafından verilmeye başlandı.
Aydın genelinden seçilen 81 uzman öğretmene yönelik Temel kavramlar, Ölçme, Ölçmede Birim, Değerlendirme, Ölçme Aracında Bulunması Gerek Özelikler, Ölçek ve Ölçek Türleri, Ölçmede Hata ve Türleri, Sınava Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar, Ölçülecek Özelliklerin Gruplandırılması, Sınav Planında Bulunması Gereken Basamaklar, Sınav Uygulamasından Önce Test Maddelerinin İncelenmesi, Çoktan Seçmeli Testler, Çoktan Seçmeli Madde Yazarken Dikkat Edilecek Hususlar, Bilişsel Basamakta Madde Yazımında Dikkat Edilecek Anahtar Soru Kökleri, Açık Uçlu Madde Yazımı, Açık Uçlu Madde Yazımı ve Rubrik Hazırlama, Holistik ve Analitik Rubrik, Test ve Madde Analizi ile İstatistiksel Tanımlar ve İşlemler konu başlıklarında verilecek seminer 5 gün sürecek.
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yaptığı açılış konuşmasında; “İlimizde Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi 2015 Mayıs ayında kuruldu. Şube olarak amacımız; Müdürlüğümüze bağlı her düzeydeki resmi ve özel eğitim-öğretim kurumunun, öğretim programlarındaki amaç ve kazanımların öğrenim düzeylerini, bilimsel ölçütlere uygun standart ölçme araçları ile ölçmek, Ölçme sonucunda elde edilen verilerin analizini ve sentezini yapmak, sentezlenen verilerin ışığında öğrenci, kursiyer, öğretmen ve yöneticilerimizin başarıya yönelik yeni yöntem ve strateji geliştirmelerine katkı sağlamaktır. 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilimiz genelinde yapılacak deneme ve ortak sınavlara kaynak oluşturmak amacıyla soru havuzu oluşturma projemiz başlatılmıştır. İlimiz genelinde 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak Temel Eğitimden Ortaöğretime geçecek öğrenciler için 17 ilçemizde 12-13 Kasım 2015 tarihlerinde iki oturumda Deneme Sınavı yapılmıştır. Mart ve Nisan aylarında da Deneme Sınavları planlaması yapılmıştır. Bakanlıkça 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan TEOG sınavları sorunsuz bir şekilde 17 ilçemizde 12989 öğrencinin katılımıyla 2 oturum halinde gerçekleştirilmiştir. Sınava katılmayan 238 öğrenci için Bakanlığımızın takvimi doğrultusunda 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde mazeret sınavları da yapılarak mazereti olup sınava giremeyen öğrencilerin sınavları da sorunsuz olarak gerçekleştirilmiştir. Nisan ayında yapılacak olan TEOG sınavı ile ilgili de hazırlıklara başlanmıştır. İlimizde ilk defa gerçekleştirilecek ‘Soru Havuzu’ oluşturma projesi için çalışmalara başlandı. Oluşturulan havuzdaki sorular deneme sınavlarında, ortak sınavlarda, öğretmen ve öğrencilere kaynak oluşturmak üzere kullanılacaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!