Aydın’da Hububat Ekimi Sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Aydın’da Hububat Ekimi Sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 07:48

AYDIN'DA HUBUBAT EKİMLERİ DEVAM EDİYOR

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, son yağışların beklenenin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle hububat ekimlerinin devam ettiğini belirtti.
Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, bölgenim Kasım ayında ciddi yağışlar aldığını belirterek, ikinci ürün mısır ve pamuk hasadı’nda önemli sıkıntıların yaşanmadığını ifade etti. Aydın’da son yağışların beklenenin üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Posacı, “ Bu yıl pamuk hasadı rahat yaşandı. Bilhassa ikinci ürün mısır ve pamuk hasatlarda fazla sıkıntı olmadı. Ancak hububat ekim zamanı geldiği için toprakta yeterli tav yoktu. Son dönemlerde yağan yağışları olumlu bir etki yapacaktır. Yağışlar beklenenin üzerinde gerçekleşti. Yağış batı ilçelerimizde daha fazla gerçekleştiğini tespit ettik. Tüm aydın yöresinde arzu ettiğimiz yağış gerçekleşmiş durudadır. Bazı üreticilerimiz hububat ekimini gerçekleştirdi. Ancak çoğu üreticimiz bu mevsimi bekledi. Bundan sonra toprak tavı gerçekleştiği için hububat ekimleri hız kazanacaktır” diye konuştu.
Posacı, mevsimin ilk ürünü Kasım ve Aralık ayında gerçekleşen hububat ekiminin ardından mevsimin ikinci ürünü olan erkenci ikinci ürün pamuk ve mısırın Mayıs sonu ve Haziran başlarında gerçekleştiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!