Aydın Büyükşehir'den kentteki besiciliği geliştirecek çalışma

Güncelleme Tarihi:

Aydın Büyükşehirden kentteki besiciliği geliştirecek çalışma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 12:20

Aydın Büyükşehir'den kentteki besiciliği geliştirecek çalışma

Haberin Devamı

AYDIN Büyükşehir Belediyesi, ilde besiciliği geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında, verimli keçi ırklarından Honamlı keçisinin kentte sayılarının arttırılması için çalışma başlattı. Yetiştirilen keçilerin dar gelirli ailelere ücretsiz verileceği belirtildi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden temin edilen, 'et, süt ve kıl' verimi oldukça yüksek olan Honamlı keçilerinin vücut ağırlıklarının şu anda ortalama olarak erkeklerde 140 kilo, dişilerde ise 50 kilo ölçüldüğü belirtildi. Aydın'ın Koçarlı ilçesindeki Sakız koyunu çiftliğine yerleştirilen ve ilk yıl verim özellikleri takip edilecek Honamlı keçilerinin üretimlerinin yapılarak, gelecek yıl itibariyle dar gelirli üreticilere dağıtılmasının planlandığı ifade edildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, "Aydın'ı hayvancılık konusunda Türkiye'nin merkezlerinden birisi haline getiriyoruz. Bilindiği üzere Koçarlı'daki Sakız koyunu çiftliğimizde yetiştirdiğimiz koçlarımızı dağıttık. Koyun sayısını da artırarak, dağıtmaya devam edeceğiz. Edindiğimiz deneyimle Aydın'da keçi besiciliğini geliştirecek bu projemize de başlama kararı aldık" diye konuştu.

Honamlı keçilerinin yüksek verimlerinden ve Aydın iklimine uyumundan dolayı seçildiğini belirten Başkan Çerçioğlu, projenin ilerleyen safhalarında yüzlerce ailenin keçi besiciliğinden gelir elde edeceğini ifade etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin hayvancılığa verdiği destekle üreticilerin yüzünün güldüğünü söyleyen Çerçioğlu, "Hayvancılık projelerimizle tarıma dayalı işgücünü arttırıyoruz. Özellikle kadınlarımız ve gençlerimiz Aydın'da hayvancılığı bir gelir kapısı yaptılar. Yeni projelerimizle hayvancılığı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!