Aydın Büyükşehir ili dünyaya tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

Aydın Büyükşehir ili dünyaya tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 16:04

Aydın Büyükşehir ili dünyaya tanıtacak

Haberin Devamı

AYDIN Büyükşehir Belediyesi, 'Aydın çağırıyor' temasıyla hazırlanan projeyle kenti, tüm dünyaya tanıtacak.

Aydın'ın tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi, yeni bir tanıtım atağı başlattı. 'Aydın çağırıyor' temasıyla hazırlanan projeyle kent, dünyaya tanıtılacak. Bunun için bir katalog hazırlanırken, 'www.aydincagiriyor.com' internet sitesi de gezi, doğa ve lezzet düşkünlerinin hizmetine sunuldu. Gelecek günlerde İngilizce ve Türkçe olarak gezi meraklılarıyla buluşacak katalog, bugüne kadar il ve ildeki kültürel değerlerle ilgili hazırlanmış en kapsamlı kaynaklardan birisi olacağı kaydedildi. Katalogda, Aydın'da gezilebilecek Heredotos, Mendros, Kuvayı Milliye gibi birçok gezi rotası kapsamlı bir biçimde ele alındığı belirtildi. Aydın'da meraklılarınca bilinen bisiklet, kamp, tabiat ve yürüyüş rotaları da ayrıntılarıyla verileceği kaydedildi. Yöresel lezzetlerin de kapsamlı bir şekilde ele alındığı projede, 'Nerede ne yenir' sorusu da yanıt bulacak. Aydın'ın meşhurlarından olan Çine köftesinden çöp şişe, keşkekten pideye birçok lezzet, meraklılarının ilgisine sunuluyor.

Aydın'ın tanıtımı için hazırlanan internet sitesi de ziyarete açıldı. Tanıtım projesinin en önemli ayaklarından olan "www.aydincagiriyor.com" internet sitesi özgünlüğü ve başarılı içeriğiyle web sitesi ödülleri olan Altın Örümcek'te kamu dalında finale kaldı. Oylamanın 28 Eylül'e kadar devam edeceği yarışmada, tanıtım sitesi içeriğiyle öne çıkıyor.

Aydın Büyükşehir Belediye CHP'li Başkanı Özlem Çerçioğlu "Aydın'ın uluslararası tanıtımını çok önemsiyoruz. Kültürümüzü, doğamızı, yöresel lezzetlerimizi tanıtmak amacıyla hazırladığımız proje, turizm konusunda Aydın'ın önünü açacak. Dünyada turizm deniz, kum ve güneş üçgeninden çıkıp doğa, lezzet ve kültüre odaklanmaya başladı. Biz de bu değişime uygun olarak Aydın'ımızın kültürel değerlerini öne çıkartıyoruz. Yaptığımız çalışmaların karşılığını da artan turist sayısıyla alıyoruz. Artık Aydın'a gelenler yemek yemeden, Serçin gibi doğa harikası rotaları gezmeden gitmiyor" diye konuştu.

AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!