Aydın BüyükÅŸehir ile Nazilli Belediyesi'nin su kavgası

Güncelleme Tarihi:

Aydın Büyükşehir ile Nazilli Belediyesinin su kavgası
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 14:34

Aydın Büyükşehir ile Nazilli Belediyesi'nin su kavgası

Haberin Devamı

Murat GÃœRKAN/NAZÄ°LLÄ° (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın Nazilli Ä°lçesi'nin Ä°sabeyli Mahallesi'ndeki 'iyi su' çeÅŸmelerinin suyunun kesilmesi, CHP'li Aydın BüyükÅŸehir Belediyesi ile MHP'li Nazilli Ä°lçe Belediyesi arasında 'su kavgası'na neden oldu.Â
İsabeyli Mahallesi'nin çeşitli yerlerinde bulunan ve haftada üç gün halka ücretsiz su verilen kaynak suyu çeşmeleri, geçen 25 Haziran'da kör tapa ile kapatıldı. Nazilli Belediyesi İsabeyli Hizmet Binası önünde bulunan su satış noktalarına da kilit vurularak su satışı durduruldu. Suyun, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından kesildiği öne sürüldü. Susuz kalan mahalle sakinlerinin konuyu ilettiği İsabeyli Mahallesi Muhtarı Birkan Çelik, beldeyken mahalleye dönüştürülen İsabeyli'nin eski belediye başkanlarından Ahmet Gümüş ve Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan ile dağdaki kaynak sularının çıkış noktaları olan pınarlara giderek incelemede bulundu.
BORULAR PATLAYIP TIKANMIÅž
Kaynak borularından bazılarının patladığını ve tıkandığını tespit eden heyet, Nazilli Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü'nden destek istedi. Bölgede çalışma yapan ekipler, İsabeyli Mahallesi'ne su taşıyan şebekedeki patlak boruların onarımını yapıp, depoya giden sudaki kaçağın önüne geçti. Kaçağın giderilmesiyle kaynak suyu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait 120 ton kapasiteli depoda birikmeye başladı.
'SU, FABRİKAYA YÖNLENDİRİLDİ' İDDİASI
Dün ASKİ Nazilli Müdürlüğü'nü arayan Muhtar Çelik'in, günlerdir yaşanan su sıkıntısının giderilmesini istemesi üzerine, Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı (AYBA) personeli tarafından mahalle sakinlerine, 'Mağduriyetin Nazilli Belediyesi tarafından yaşatıldığı öne sürülen el ilanları dağıtıldı. İlanlarda, "Aydın Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu kararı ile İsabeyli doğal kaynak suları Nazilli Belediyesi'ne verilmiştir. Bu nedenle iyi su çeşmelerine su getiren hatlar Nazilli Belediyesi tarafından kapatılıp, kaynak suları Şırlan Su Fabrikası'na yönlendirildiğinden iyi su çeşmelerinden su akmamaktadır. Halkımıza önemle duyurulur" denildi.
SUYUN SATILMASINA HALK Ä°ZÄ°N VERMEDÄ°
Kaçağın giderilmesinin ardından depoda birikmeye başlayan su, iddiaya göre Nazilli Belediyesi İsabeyli Hizmet Binası önündeki su satış noktası tekrar açılıp, vatandaşlara satılmak istendi. İsabeyli Mahalle Muhtarı Birtan Çelik'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, buradan su satışı yapılmak istenmesine izin vermedi. Bunun üzerine görevliler durumu ASKİ Nazilli Müdürü Caner Gelibolu'ya bildirdi. Mahalleye gelen Gelibolu, suyun Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu belirtip, çeşmeleri açmak istedi. Ancak, öfkeli kalabalık Gelibolu'nun üzerine yürüyüp, tepki gösterdi.
BAŞKAN ALICIK: SU BEDAVA
Yaşanan gerginliği haber alan MHP'li Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, halkı sakinleştirmek için İsabeyli Mahallasi'ne geldi. Alkışlarla karşılanan Başkan Alıcık, iyi su çeşmelerinin bir ay önce Aydın Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu tarafından Nazilli Belediyesi'ne verildiğini hatırlatıp, "Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin el ilanları dağıtarak Nazilli Belediyesi'ni suçlu duruma düşürmeleri çok basit bir hareket" dedi.  ASKİ Nazilli Müdürü Caner Gelibolu'ya da tepki gösteren Başkan Alıcık, iyi su çeşmelerinin Nazilli Belediyesi'ne ait olduğunu ve parayla satışına izin vermeyeceklerini açıkladı. Tepkiler üzerine Caner Gelibolu, geldiği belediye hizmet aracına binerek mahalleden ayrıldı. Başkan Alıcık, daha sonar su satış noktasındaki çeşmeleri açarak suyun bedava olduğunu duyurdu.
ASKİ'DEN AÇIKLAMA
ASKİ'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, İsabeyli Mahallesi'nde doğal kaynak suyu dağıtımı yapılan 32 çeşme bulunduğu belirtilerek şöyle denildi:
"Çeşmelerin su aldığı kaynaklar Devir Paylaştırma Komisyonu tarafından Nazilli Belediyesi'ne devredilmiştir. Nazilli Belediyesi, yine kendisine devredilen ve özel bir şirkete kiralanan su fabrikasına giden su kaynaklarının yetmemesi nedeniyle 32 adet çeşmenin suyunu kesmiştir. Sonrasında tarafımızca yapılan çalışmalar sonucunda su kesintisi sona erdirilmiştir. Belirtilen çeşmelerdeki suyun kesilmesi hususunda kurumumuzun bir dahli bulunmamaktadır. Su kaynakları ve su fabrikasının tarafımıza devri için gerekli hukuki müracaatlar yapılmış olup açmış olduğumuz davalar devam etmektedir." 

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!