Aydın basınına sayfa tasarım eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Aydın basınına sayfa tasarım eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 14:43

Aydın basınına sayfa tasarım eğitimi

Haberin Devamı

AYDINLI basın mensuplarına yönelik düzenlenen sayfa tasarımı eğitimi programı, sertifika töreniyle sona erdi
Basın İlan Kurumu (BİK) ile Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde gerçekleştirilen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) da destek verdiği sayfa tasarım eğitimi programı, sertifika töreniyle son buldu. Aydın Basın Mensupları Kaliteli Hizmet İçin Eğitim Kampı'nda projesi kapsamındaki eğitimi, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci verdi. 54 saatlik 'quarkxpress', 'corel draw' sayfa tasarım eğitiminin sertifika töreni, Aydın Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirildi. Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, GEKA Koordinatörü Armağan Aydın, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, BİK Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Hicabi Aslan ve çok sayıda basın mensubu törene katıldı.
"AYDIN BASININDAN FAYDALANIYORUZ"
Konuşma yapan Vali Ömer Faruk Koçak, gazetelerdeki sayfa düzeninin sadece görsellikten ibaret olmadığını kaydederek, "Türkiye'nin diğer illerine baktığımızda Aydın basınının oldukça güçlü olduğunu görüyoruz. Toplum açısından bunu önemli bir değer olarak görüyorum. Kamu yönetimi her zaman şeffaf olmalıdır. Hesap verir olmalıdır. En önemlisi de yapılan faaliyetlerin kamuoyuna bilgi verilmesidir. Basının ne kadar güçlü olursa şeffaflığa güç katacağını düşünüyorum. Basında çıkan haberleri özenle takip ediyorum. Aydın basınından faydalanıyoruz" dedi.
GEKA Koordinatörü Armağan Aydın da bu proje kapsamında basın mensuplarına verilen eğitimin hayırlı olmasını diledi.
BİRLİK VE BERABERLİK RUHU
Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, "Sayfa tasarımı, mağazadaki bir vitrin gibidir. Sizler de o vitrinin görevlilerisiniz. Muhabir arkadaşlar dışarıda olduğu için birbirleriyle devamlı iletişim halindeler ve kaynaşmak daha kolay oluyor. Biz de bu eğitim ile sayfa tasarımcıları arasındaki birlik beraberliği de artırmış olduk" dedi.
"ÇOK GÜZEL SONUÇLAR ALDIK"
BİK Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu da, "Daha iyi nasıl yaparızı planladık ve güzel sonuçlar aldık. Bundan sonra da bunun gibi programlarda birlikte olacağız" diye konuştu.
Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci, çok güzel ve faydalı bir hafta geçirdiklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından eğitim programına katılan sayfa tasarım uzmanları sertifikalarını aldı. Tören, birlikte hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!