Aydın basınına GEKA desteği

Güncelleme Tarihi:

Aydın basınına GEKA desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 11:25

Aydın basınına GEKA desteği

Haberin Devamı

AYDIN Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ile Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şubesi tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) sunulan, "Aydın Basın Mensupları Kaliteli Hizmet İçin Eğitim Kapında Projesi" destek almaya hak kazandı.
GEKA Bölgesi'ndeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla başlatılan 2016 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Mart-Nisan döneminde yapılan 22 başvurunun değerlendirme süreci Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği hükümleri uyarınca tamamlanarak, projelerden 11'inin teknik destek almaya hak kazandığı açıkladı. Teknik destek almaya hak kazanan "Aydın Basın Mensupları Kaliteli Hizmet İçin Eğitim Kapında Projesi" hakkında bilgi veren BİK Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, amaçlarının Aydın'da yerel basına içerik ve görsel anlamda kalite kazandırmak olduğunu söyledi.
EĞİTİMİ TAMAMLAYANLAR SERTİFİKA SAHİBİ OLACAK
"QuarkXpress" ile "Habercilikte İletişim Teknikleri" konularında eğitim programı düzenleneceğini ifade eden Topaloğlu, "Eğitimlerde amaç, haber hazırlık aşamasından okuyucuya ulaştığı ana kadar tüm süreçlerde hizmet kalitesini artırarak, rahat okunabilen bir gazete haberi ve tasarımını sağlamak. Aydın merkezde günlük ve haftalık 20 yerel gazete olmasına rağmen 8'i resmi ilan alabilmektedir. İlçelerde ise günlük ve haftalık 21 yerel gazete basım yapmaktadır. Bunun ise 9'u resmi ilan alabilmektedir. Proje ile vasıflı gazete sayısının artmasını hedeflerken, aylık tiraj ve satışlarının da artışını, alınacak eğitimlerle katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Projenin hedef grubunu 'QuarkXpress' eğitimi alan 25 sayfa editörü ve 'Habercilikte İletişim Teknikleri' eğitimi alan 40 muhabir, genel yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü ve haber müdürleri oluşturmaktadır. Bu eğitimleri alan 65 kişinin bilgi ve becerilerinin gelişimiyle daha kaliteli ve yetkin çalışma sürdüreceklerdir. Aydın Şube Müdürlüğü olarak, basında çalışabilecek kişilere ve gazeteciler cemiyetlerindeki üyeleri, gazeteciliğe yeni başlayan iş arkadaşlarına kazandıkları bilgi, beceri ve tutumlarının aktarımını sağlayarak sürdürülebilirliğe katkı sunacaklardır" diye konuştu.
Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!