Aydın 15 Temmuz anma töreni ve paneli

Güncelleme Tarihi:

Aydın 15 Temmuz anma töreni ve paneli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 18:50

Aydın 15 Temmuz anma töreni ve paneli

Haberin Devamı

AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi tarafından "15 Temmuz Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni" ve 15 Temmuz konulu panel gerçekleştirildi. Törene katılan Vali Köşger, "Milletin silahını mermisini millete doğrulttular" dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "15 Temmuz Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni" ve 15 Temmuz'la ilgili paneline Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Garnizon Komutanı Albay Mehmet Parım, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof Dr. Cavit Bircan, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire mürürleri ve vatandaşlarda katıldı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, "15 Temmuz dünya tarihinde hiçbir milletin veya hiçbir ülkenin başına gelmediği bir hadisedir. Az gelişmiş ülkelerde darbeler var. Bildiğim dünya tarihinde böylesi bir darbe sözkonusu değildir. Milletin silahını mermisini millete doğrulttular. O silahları doğrultarak 249 vatandaşı şehit ettiler ve daha fazlasına kastediyorlardı. O dönemde Mamak'ta 8 bin kişilik mezar kazıldığını öğrendik. Milletin verdiği silahı mermiyi millete doğrulttular. Bu hain girişimi siyaset bilimcilerin enine boyuna tahlil etmesi gerekiyor" dedi.

"BİZ ONLARIN İÇİNE SIZMIŞIZ"

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan ise 15 Temmuz'da yaşananlara dikkat çekip, "15 Temmuz sonrasında zor bir süreç yaşadık. İçimizdeki FETÖ'cüleri temizledik. En yanımızdaki kişiler bile FETÖ'cü çıktı. Kuran'ı Kerim üzerine yemin etmelerine rağmen terör örgütü üyesi olanlar çıktı. Bunlar İslamiyet'in adını kirleten lanet insanlardı. Aslında bir taraftan bakıldığında FETÖ bizim içimize değil biz FETÖ'nün içine sızmışız. Devletin en ücra köşelerini o kadar ele geçirmişlerki biz orada azınlık olarak kalmışız" diye konuştu.

"KILCAL DAMARLARA GİRDİLER"

FETÖ'nün, ülkenin kılcal damarlarına kadar girdiğine dikkat çeken Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ da, "FETÖ sadece 15 Temmuz darbe girişiminde bulunmakla kalmamıştır. Kumpasla birilerini bertaraf edip,  sınav sorularını çalma, devlet noktalarında polis, askeriye, adliye ve buna benzer yerlerde kadrolaşıp, kendilerinden olmayanları devre dışı da bırakmıştır. Özellikle kılcal damar olarak nitelendirilen yerde devletin kaynaklarını terör örgütlerine aktarılmasına kadar gidildi. Devlet bunların bilincinde olsada etkin mücadele tek kişiyle yapılabilecek mücadele değildi. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere siyasi ve adli kadro, bunlara toplumsal deseteği verenlerle birlikte mücadale edildiği zaman bu mücadele gerçekleşti" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz ile ilgili panel düzenlendi. Moderatörlüğünü ADÜ Rektörü Cavit Bircan'ın yaptığı panele konuşmacı olarakta Rektör Yardımcısı Recai Tunca, Rektör Yardımcısı Tülin Özer ve Dekan Vekili Mehmet Erdemir Gündoğmuş katıldı.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!