Aydemir: ‘Hınıs, Bin Yıllık Kardeşliğin Abidesi’

Güncelleme Tarihi:

Aydemir: ‘Hınıs, Bin Yıllık Kardeşliğin Abidesi’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 16:31

AYDEMİR HINIS'TA

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum’un en önemli sermayesi beşeri değerleridir. Şehri tarif eden manada, aynı değerlerde gönüllerini bütünleştiren Dadaşlar, Uzundere’den Hınıs’a, Horasan’dan Aşkale’ye kadar bu şehrin 2023 yürüyüşünün öncüleri, ruhunun temsilcileri ve bin yıllık kardeşliğin abideleridir.’ dedi.
‘HINIS’I ANLAMAYAN DADAŞLIĞIN GARİBİDİR’
Hiçbir kesim ve kimsenin Erzurum ilçeleri arasında, ortak duruş ve ruh bakımından ayırım yapmaya, ötekileştirmeye hakkının olmadığını savunan Milletvekili Aydemir, ‘Hınıs’ı anlamayan, Hınıslıyla yüreğini paylaşmayan Erzurum’un garibi, dadaşlığın yabancısıdır. Hınıs’ta Erzurum ufkunu görmeyen, bu mübarek şehrin ruhaniyetini bilemez’ diye konuştu.
AYDEMİR HINIS’IN KONUĞUYDU
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Hınıs AK Parti Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleriyle birlikte ilçenin Akören, Söğütlü, Çakmak,Toprakkale, Çamurlu ve Kızmusa Mahalleleri’ni ziyaret etti. İlçe merkezinde de esnafla görüşen, tespit ve öngörülerini paylaşan Milletvekili Aydemir, Hınıs’ın sosyal ve ekonomik değer ve potansiyelini yorumladı.
‘BİZİ BİR GÖRMEYEN, ERZURUMLU OLAMAZ’
2011’den bugüne Hınıs’ın onlarca kez konuğu olduğu, Gani gönüllü Hınıslıların sofra, sohbet ve tefekkürünü paylaştığını açıklayan Milletvekili Aydemir, ‘Başta Hınıs olmak üzere Tekman’ı, Karayazı’yı Karaçoban’ı, Pasinler, Oltu, Olur, Tortum’la bir görmeyen, bizden değildir. Erzurum’un tüm ilçelerini, Kur’ani imanla sevmeyen, bütünlüklerini bilmeyen ve onlara gönlünü vermeyen, Erzurumlu olamaz’ vurgusunu yaparak, ‘Biz Onlardan razıyız, Allah da onlardan razı olsun’ dedi.
1 KASIM SÜRECİ
1 Kasım seçimleri sonrasında milli iradenin kaydedeceği ufuk çizgisinde istikrarın hakim olacağından şüphesi bulunmadığını ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘2015’ten 2019’a kadar olan süreç, ilçelerimizin sosyo ekonomik performanslarını artıracak önceliklerin gündeme geleceği, yatırımlarla ifade bulacağı dönem olacaktır. İnşallah terör gündemden düşecek, kalkınma ve gelişme heyecanı hakim olacaktır. Biz Hınıs’ın manevi şahsiyetinde bu yaklaşımı görüyoruz’ dedi.
7 HAZİRAN-1 KASIM DÖNEMİ
Hınıs’ın doğa, tarih, botanik turizmi bakımından katma değer üretecek boyutta önemli değerler barındırdığı, tarımsal açıdan da il ekonomisine yön verecek bir tecrübe ve potansiyel barındırdığına işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Biz 7 Haziran seçimleri sonrasında ivedilikle Hınıs’ın kalkınma ve gelişme yolunda yol haritasını oluşturacak çalışmalar planlamıştık. Ancak erken seçim dolayısıyla bunu takvime bağlayamadık. İnşallah 1 Kasım seçimleri sonrasında bu zaman kaybını telafi edecek, Sosyal ve ekonomik gelişme platformunda Hınıs ortak aklına danışacağız.’ kaydını düştü.
DEMOKRASİ VE HINIS TANIMLAMASI
Hınıs’ın ‘Yeter Söz Milletindir’ çıkışıyla ülkede demokrasinin ilk seslendiricisi olan Demokrat Parti ve Merhum Menderes’in en önemli adreslerinden biri olduğu, Türkiye’de fikir, inanç ve teşebbüs hürriyetlerinde ilk adımı atan Merhum Özal’la iradesini paylaştığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘AK Parti’nin kuruluş ve 13 yıllık iktidar döneminde her türlü desteği ve teveccühü bulduğu Hınıs, yüksek basiret ve ferasetli ahalisiyle Hem ülke, hem bölge ve hem de Erzurum’a milli irade bazında yine kılavuz olacaktır.’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!