Ayaş’ta yeni başkan Demirbaş

Güncelleme Tarihi:

Ayaş’ta yeni başkan Demirbaş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 16:37

Görevden alınan Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan’dan boşalan başkanlık makamına, AK Parti’li Meclis Üyesi Burhan Demirbaş seçildi. Demirbaş, 3 CHP ve 1 MHP’li üyenin de oyunu alarak oybirliğiyle başkanlık koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı tarafından, hakkındaki adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde geçtiğimiz hafta görevinden uzaklaştırılan Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan’dan boşalan koltuğa, Meclis Üyesi Burhan Demirbaş geldi. Taşanın görevinden alınmasından sonra Ayaş Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Süzen’in vekaleten baktığı makam için dün saat 11.00’da Ayaş Belediye Meclisi toplandı. Yedi AK Parti, üç CHP ve bir MHP olmak üzere 11 üyesi bulunan meclis oy birliğiyle aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Demirbaş seçildi. Demirbaş, seçildikten sonra kısa bir konuşma yaparak; “Birlik beraberlik içinde Ayaş’a hizmet etmek için hep birlikte çalışacağız” dedi.

PARTİSİNDEN İHRAÇ HAKKINDA SORUŞTURMA

Bülent Taşan, geçtiğimiz sene ‘AK Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu’ gerekçesiyle partisinden ihraç edilmişti. Ayrıca eski başkan Taşan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki ayrı soruşturma başlatılmıştı. Taşan’ın belediyeyi toplamda 12 milyon TL zarara soktuğu iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!