Ayasofya’ya kızdı, Patrik’e gelmedi

Güncelleme Tarihi:

Ayasofya’ya kızdı, Patrik’e gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 23:52

YUNANİSTAN’da koalisyon hükümetinin küçük ortağı popülist milliyetçi Bağımsız Yunanlar Partisi (ANEL) lideri ve Savunma Bakanı Panos Kammenos, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan Antlaşması ile ilgili söylemleri ve uzun yıllar sonra Ayasofya’nın Hünkâr Kasrı’na asaleten imam atanması yüzünden dünkü İstanbul ziyaretini son anda iptal etti.

Haberin Devamı

Resmi açıklama yapılmamakla birlikte, Bartholomeos’un Fener Patriği olmasının 25’nci yıldönümü nedeniyle Fener Patrikhanesi’nde düzenlenen ayine katılmak için İstanbul’a gitme hazırlıkları yapan Kammenos son anda vazgeçti.

 

YENİ İMAM ATANMIŞTI

Yunan medyasına, Kammenos’un İstanbul ziyaretini, Erdoğan’ın Lozan ile ilgili konuşmaları ve Ayasofya’ya asaleten imam atanmasını protesto amacıyla iptal ettiği sızdırıldı. Türkiye’ye karşı söylemleri ile tanınan ve 2015’de Savunma Bakanı görevinde ilk icraatı, helikopter ile Kardak kayalıkları bölgesinde uçup denize çelenk atmak olmuştu. Bunun sonucunda da Ege’de gergin saatler yaşanmıştı.

Ayasofya Müzesi’nin 1991 yılından beri ibadete açık olan Hünkar Kasrı’na, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde ilk kez asaleten imam atandı. Hünkar Kasrı’nda öğle ve ikindi namazları kılınırken, bu vakitlerin ezanları da okunuyordu. Kurra Hafız Önder Soy’un asaleten imam olarak atanmasıyla Ayasofya’nın dört minaresinden 5 vakit ezan okunuyor ve tüm vakit namazları kılınıyor.   

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!