Ayasofya Sergisi'ni duyurmak için pedallıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Ayasofya Sergisini duyurmak için pedallıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 17:12

Ayasofya Sergisi'ni duyurmak için pedallıyorlar

Haberin Devamı

İZNİK (Bursa), (DHA)- TÜRK Tarih Kurumunca (TTK) 'Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi'ni duyurmak amacıyla düzenlenen 'Ayasofya İçin Pedallıyoruz' programı kapsamında 18 Temmuz'da Ankara'dan yola çıkan 30 bisikletçi, İznik Ayasofya Camii'ne geldi.
Ayasofya'daki sergiyi duyurmak için 5 günde 520 kilometre kat etmesi beklenen ekip, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun tarafından karşılandı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, "İlk olarak İznik Ayasofya Camiine gelmeniz bizleri onurlandırmıştır. M.S. 787 yılında 7. Ekümenik Konsül burada toplanmış ve Hıristiyanlık açısından önemli dini kararlar alınmıştır.1331 yılında ise Orhangazi'nin İznik'i fethinden sonra burası Camiye çevrilmiştir" dedi.
Proje direktörü Salih Yalızat da kamp kurdukları şehirlerde insanlara Ayasofya'nın tarihini anlattıklarına işaret ederek, "30 kişilik ekiple şehir şehir gezerek Ayasofya'yı tanıtıyoruz. Ayasofya'yı unutmamak ve unutturmamak için böyle organizasyon düzenliyoruz. İznik Belediye Başkanımıza bizleri karşıladığı için teşekkür ediyoruz" dedi.
Profesyonel bisikletçilerden oluşan 30 kişilik ekip, 22 Temmuz 2017 Cumartesi sabah saat 08.00'da İznik Ayasofya Camii önünden start vererek İstanbul Ayasofya'ya pedal çevireceklerini belirttiler. Bisikletçiler, 23 Temmuz'da İstanbul'da olacak ve serginin açılışını yapacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!