Ayaklara özgürlük

Güncelleme Tarihi:

Ayaklara özgürlük
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2004 00:43

Ayaklarımız vücudumuzun en ağır işçileri. Kış mevsimi boyunca kalın çorapların, daracık botların içine hapsettiğimiz ayakları yaza hazırlamanın ve onlara özgürlüklerini yeniden kazandırmanın tam zamanı.

Artık ayakları gün ışığına çıkartmanın zamanı. Ayaklarımız nefes alacak, özgürlüklerinin tadını doyasıya çıkaracak. Gün boyu vücudumuzun tüm yükünü taşıyan ayakların bakımında peeling’ler, nemlendiriciler ve düzenli olarak yapılan pedikürün rolü büyük. Kış mevsimi boyunca ihmal ettiğimiz ayaklarımız yazın gelmesiyle birlikte özel bir bakıma gereksinim duyuyor. Yaza esaslı bir giriş yapmadan önce ayak bakımına hergün en az 10 dakikanızı alacak bir ayak masajıyla başlayabilirsiniz. Biliyorsunuz ki, vücudun tüm sinirleri ayaklarda toplanıyor. Bu yüzden uyguladığınız masajın ölü hücreleri arındırmasının yanı sıra baş, boyun ve sırt ağrılarını da giderici bir özelliği bulunuyor.

Ayaklara yaz bakımı

Bakımlı ayaklara sahip olmak için ayaklarınıza vazelin sürün ve üzerine çorap giyerek yatın. Ayaklarınızın ertesi günkü yumuşaklığına inanamayacaksınız. Vazelin dışında evde hazırlayacağınız birkaç basit karışımla da ayaklarınızı yaza hazırlayabilirsiniz. Ilık suyun içine limon ve portakal dilimleri ekleyin. Bu doğal turunç banyosu ayaklarınızda peeling etkisi yaratır.

Vitrinde gördüğünüz ince topuklu terlikleri ya da bu yazın favorisi parmak arasını almaya can atıyorsunuz. Ama dikkat! Sadece görünümünü, rengini ya da topuğunu beğendiğiniz ayakkabıyı satın almanın, beraberinde bazı sorunları da getirebileceğini hesaba katmalısınız. Çünkü ayakkabı seçerken modelinden çok rahatlığını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Asla sonradan genişler düşüncesiyle ayakkabı satın almayın... Bu yüzden mümkün olduğunca dar kalıplı, sivri burunlu ve yüksek topuklu ayakkabılar giymekten kaçının.

Bakım yaparken...

Haftada iki kez yapacağınız peeling ölü hücrelerden kurtulmanızı sağlayacaktır.

Banyo ya da duş sırasında ayaklarınızı birkaç dakika suda bekletin. Ayaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.

Her banyo sonrası ayaklarınızı ponza taşı ile ovmak pürüzleri ve nasırları yok ediyor.

Banyodan sonra ayaklarınızı iyice kurulayın. Islakken kesinlikle ponzalamayın.

Bakım sonrası ayak tırnaklarınızı asla kavisli kesmeyin. Kavisli kesimler içten uzayarak batıklara neden olabilir.

Türk kadını bilinçsiz

Derimod’un sponsorluğunda İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Odası, bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonuçlarına göre Türk kadını ayak sağlığı ve estetiği konusunda pek hassas değil. Anket, Türk kadınının ayak sağlığı ve bakımı konusunda bilinçsiz olduğunu ortayla koyarken, ünlü isimlerin ayak estetiğine ciddi olarak yaklaştığını gözler önüne seriyor. Hülya Avşar ve Demet Şener, düzenli olarak ayak bakımı yaptıran ve ayak sağlığı konusunda hassas iki isim olarak öne çıkıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!