Ayakkabılarınızın ömrünü uzatmak için 8 bakım önerisi

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabılarınızın ömrünü uzatmak için 8 bakım önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 09:06

Daha uzun süre giyebilmek için ayakkabıların düzenli bakımı önemli bir yere sahip. İşte ayakkabı bakım önerileri...

Haberin Devamı

Günlük hayatta dışarı çıkarken giyilen kıyafetler kadar önemli olan ayakkabılara bazen gereken özen gösterilmez. Ancak dış görünüşün en önemli parçalarından olan ayakkabılara da aynı şekilde bakmak gerekir. Evden çıkmadan önce kendi başınıza bile uygulayabileceğiniz bakım önerilerinden birkaçı:

İlk olarak eğer başka seçenekleriniz varsa aynı ayakkabıyı iki gün üst üste giymemeye çalışın. Ayakkabınızı 24 saat dinlendirmek formunun bozulmasını engelleyecek en azından geciktirecektir. Ayrıca ayakkabılarınızın formu için tahta veya plastik kalıplar kullanabilirsiniz. Bu kalıplar ayakkabınızın sürekli şeklini koruyarak durmasını sağlar.

Bütün gün ayağınızda kalan ayakkabınızın bakımı havalandırmakla başlar. Çıkardıktan sonra bir süre havalandırmak içinde bakteri oluşumunu engelleyerek daha geç eskimesini sağlar. Daha sonra günlük bakımını yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Süet benzeri ayakkabılarınızın üstüne su geçirmez spreylerden uygulayın. Bunun dışında ayakkabılarınız ıslandıysa ısıtıcının yanında kurutmayın çünkü ani sıcak hava vurması ayakkabılarınızın boyasını ve derisini çatlatabilir.

Ayakkabılarınızın ömrünü uzatmak için 8 bakım önerisi

Ayakkabılarınız için kaliteli ayakkabı boyası kullanmaya çalışın. Bu boyalarla ayakkabınızı sık sık boyayın. Boyayı uyguladıktan sonra aynı zamanda sürekli olarak badem yağıyla da bakım yapın.

Ayakkabılarda bir diğer bakım aracı ise karbonattır. Bir miktar suyu ısıtıp içine 1-2 yemek kaşığı karbonatı ekleyin. Temiz bir bezi bu karışımla ıslatıp lekeler çıkana kadar silin ve ardından kuru bir bezle kurulayın.

Eğer ayakkabınız rugansa, vazelin ile bakım yapabilirsiniz. Hafif dokunuşlarla vazelin sürüp daha sonra temiz bir bezle silerek yeni bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Süet ayakkabılarınız içinse leke bırakmayacak bir nubuk silgisi veya nubuk fırçası kullanın.

Ayakkabılarınızın ömrünü uzatmak için 8 bakım önerisi

Haberin Devamı

Ayakkabılarınız kanvas, bez ve benzeri bir yapıya sahipse temiz bir bez veya bir diş fırçasına bir miktar diş macunu sıkın. Çok sert şekilde olmamasına dikkat ederek lekeleri bu şekilde silebilirsiniz. Silerken fazla bastırmamalısınız yoksa ayakkabının kumaşı zedelenebilir.

Son olarak ayakkabılarınızın ömrünü uzatmak için bu yöntemleri uyguladıktan sonra, ara ara lostraya götürüp bir uzmanın eline bırakmanızı, daha detaylı bakımını yaptırmanızı öneririz.

BAKMADAN GEÇME!