Ayakkabıda yeni modeller 3'üncü MAYFU'da

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabıda yeni modeller 3üncü MAYFUda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 14:21

MANİSA 3'üncü Ayakkabı Moda Fuarı (MAYFU), düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve Manisa Ayakkabıcılar Odası işbirliğiyle ayakkabı üretiminde önde gelen firmalar, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Manisa Ayakkabı Moda Fuarı'nda (MAYFU) bir araya geldi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle fuarda yer alan firma temsilcileri açılışa katıldı. Fuarın açılışına katılımın az olması, dikkat çekti. 

 

Açılış konuşmasını yapan Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin, fuarda yeni model üretim yapan ayakkabı firmalarıyla, satış yapan firmaların bir araya gelmesini sağlayan bir köprü olduğunu ifade etti. Dövizde yaşanan dalgalanmalar sebebiyle ayakkabı sektörünün olumsuz etkilendiğini ve bu tür fuarların ayakkabı sektörü için önemli olduğunu ifade eden Narin, "3'üncü fuarımız döviz artışının verdiği olumsuzluğun gölgesi aldı altında açtık. Çünkü bütün girdilerimiz dolar üzerinden. Bu nedenle sektör olarak olumsuz etkilendik. Ancak bu fuarlar sayesinde ayakkabı üreticileri biraz rahat nefes almaya çalışıyor. Çünkü yeni üretim ayakkabılarını pazarlama ve görücüye çıkarma fırsatı buluyor. 2'inci açtığımıza fuarımızı çeşitli illerden ve birçok yabancı ülkeden 500 firmanın temsilcisi ziyarette bulunmuştu. İnanıyoruz ki bu fuarımızda da böyle olacak" dedi.

Haberin Devamı


BÜYÜKŞEHİR ÇIRAK YETİŞTİRECEK

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de ayakkabı sektörünün en önemli olumsuzluğundan birisinin çıraklık olduğunu ifade ederek, Türkiye'de ayakkabı sektörünün altyapısında Suriyelilerin arttığını vurguladı. Güzgülü, "Türkiye'deki eğitim sistemi çırak yetiştirmeye meyilli bir sistem değil. Altan yetişen çırak sayısı çok az. Şuanda İstanbul'da 10 bin Suriyeli, İzmir'de 5 bin Suriyeli ayakkabı sektörünün altyapısında çalışıyor. Ayakkabı sektöründe Suriyeli çalıştıran firmalar 'Eğer Suriyeli giderse ayakkabı sektörü sekteye uğrar' diyor. Bu önemli bir durum. Bizim ayakkabı sektörüne çırak yetiştirmemiz gerekir. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ayakkabı sektörüne çırak yetiştirecek sayacılık kursu açacağız. Bunun için çalışmalara başladık" diye konuştu. 

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Manisa Valisi Güvençer başka olmak üzere katılan protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesini keserek, fuara katılan firmaların stantların da yeni ayakkabı modellerini inceledi. Fuarda Ayakkabıcılar Odası'nın açtığı standa bir ayakkabının modelinin nasıl çizildiği, dikildiği ve kalıbının nasıl çıkarıldığının uygulamaları olarak gösterilmesi katılanların yoğun ilgisini çekti.
Çeşitli illerden 40 firmanın katıldığı MAYFU 2-5 Şubat tarihleri arasında tüm Manisalıları yeni model ayakkabıları görmeye bekliyor.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!