Ayakkabıda küçük imalatçılar bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabıda küçük imalatçılar bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2015 11:37

Küçük imalathanelerin birleşmesiyle ortaya çıkan Hekzan Ayakkabı mağazalarına yoğun bir ilgili söz konusu. Yılın başlarında 30 imalatçıyla yola çıkan Hekzan Ayakkabı’ya son bir ayda 20 fabrika ve atölye de katıldı.

Haberin Devamı

Dev market zincirlerine karşı ayakta durabilmek için bir araya gelen ayakkabı imalatçılarının kurduğu Hekzan Ayakkabı’ya ciddi bir ilgi söz konusu.

İzmir, Urfa, Malatya ve İstanbul’da yer alan 30 imalatçıyla mağazalaşmaya başlayan Hekzan Ayakkabı, 20 fabrika ve atölye ile yeni bağlantılar yaptı. Bu sayede büyüme hedefini artırdı. Geçen ay 22. mağazasını İstanbul Bahçelievler’de açtıktan sonra yoğun ilgiyle karşılaşan Hekzan Ayakkabı, geçen süre içerisinde Bursa, İzmit, Muğla ve Çanakkale’de yeni mağazalar açtı. 

YERLİ ÜRETİCİYİ BANKALARIN ELİNDEN KURTARIYORUZ
Dün Çanakkale'de açılışı yapılan 26. mağazanın açılışında konuşan Hekzan Ayakkabı Koordinatörü Mustafa Bahçekapılı, “Beklediğimizin üzerinde ilgiyle karşılaşıyoruz. Başta küçük imalathaneler olmak üzere yurdun her yerinden bayilik talepleri alıyoruz. Halkımızın da yüzde 100 yerli üretim ürünlere büyük desteği var.  Bugüne kadar yerli üreticilerimiz dev zincir marketler karşısında aciz kalıyordu. Her türlü fiyat çalışmasına boyun eğmek zorunda kalıyor, sezon geçişlerinde de iş olmadığı için eleman çıkarmak ve ayakta durabilmek için bankalardan kredi alarak kepenk kapatmak zorunda kalıyordu. Son yıllarda her yıl yüzlerce küçük ayakkabı imalathanesi kapısına kepenk vurmak zorunda kalıyor. Binlerce ayakkabı ustası işsiz durumda. Artık buna dur demenin zamanı geldi. Sürekli büyüyoruz ve kapısına kilit vurmak üzere olan imalathaneleri işbirliğimiz sayesinde tekrar ayağa kaldırıyoruz” dedi.

Ayakkabıda küçük imalatçılar bir araya geldi

  UCUZ AYAKKABAYA YOĞUN İLGİ

Haberin Devamı

Hekzan Ayakkabı’nın Çanakkale’de açtığı yeni mağazasında 7.5 liraya kadın ayakkabısı, 13,5 liraya spor ayakkabısı 18 liraya  bot, 21 liraya trekking bot satılıyor. Birkaç saat içinde mağazadaki ürünlerin tükendiğini anlatan Bahçekapılı, şöyle devam etti: “Bu fiyatları gören vatandaş, önce inanamıyor, sonra gerçekten bu fiyata bu ürünleri sattığımızı görünce de 5’er, 10’ar çift alıp götürüyor. Bugünkü açılışta tüm ürünler birkaç saat içinde tükendi. Tedbir amaçlı getirdiğimiz kamyondan yeni ürünleri sürekli raflara koyarak ihtiyaca cevap vermeye çalışıyoruz.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!