Ayakkabı sektörüne sanayi sitesi

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabı sektörüne sanayi sitesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 15:12

Ayakkabı sektörüne sanayi sitesi

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, kurulma çalışmaları son aşamaya gelen Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi ile sektörün kent ekonomisine katkısının artacağını söyledi.
Kapasitesiyle Türkiye genelinde ön plana çıkan ancak plansız ve sağlıksız ortamlardaki üretiminden dolayı büyük sıkıntı yaşayan Adana'daki ayakkabı sektörü, Valilik, TOKİ, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ve Adana Ticaret Odası'nın girişimleriyle siteye kavuşuyor.
Vali Mahmut Demirtaş'ın Sarıçam ilçesi Dağcı Mahallesi'nde bulunan ve Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi kurulması planlanan 261 dönümlük arsada Ak Parti Adana milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı ve Mehmet Şükrü Erdinç, TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Adana Defterdarı Metin Otak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ve Adana Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ayhan Kaliç ile yaptığı inceleme gezisi, sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.

ATO'DA 200'ü aşkın sektör temsilcisine bilgi veren Adana Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ayhan Kaliç "Şu anda üretim yaptığımız işyerleri insan ve çevre sağlığına uygun değildir. Buna karşın ürettiğimiz ayakkabılar dünyanın çeşitli ülkelerinde ve ülkemizde ünlü markalar altında satılmaktadır. İnanıyorum ki, Adana Ayakkabıcılar Sitesi'ni hayata geçirdiğimiz zaman pazar payımızla birlikte üretim gücümüz de artacaktır" dedi.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de ticaret ve sanayi işletmelerinin kentin değişik kesimlerinde dağınık ve plansız şekilde faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bu sorun sadece ayakkabı sektörüyle sınırlı değil. Tekstil, konfeksiyon, mobilya, doğal taş ve mermer, makine imalatı, makine yedek parça ticareti, oto tamiri ve bakımı, sera ve bahçe bitkileri üretimi, hurdacılık ve geri dönüşüm, elektrik ekipmanları ticareti, kimyevi madde ticareti, matbaa ve kağıt gibi birçok sektörde faaliyet gösteren Odamıza kayıtlı 4 binden fazla üyemiz plansız olarak konutların ve ikamet amaçlı yerleşim yerlerinin arasında varlıklarını sürdürmektedir. Ayakkabı sektöründeki bu gelişmenin en kısa zamanda diğer sektörler tarafından da örnek alınmasını diliyorum."
Toplantıya, Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ve KOSGEB Adana İl Müdürü Hüseyin Şen de katıldı.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!