Ayakkabı ihracatçıları Ortadoğu pazarında büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabı ihracatçıları Ortadoğu pazarında büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 10:45

Türk ayakkabı sektörü, Ortadoğu pazarında eski pozisyonunu kazanmak için Dubai'ye "Ayakkabı Sektörel Ticaret Heyeti" gezisi düzenledi.

Haberin Devamı

Türk ayakkabı sektörü, geçmiş yıllarda güçlü konumunu kaybettiği Ortadoğu pazarında eski pozisyonunu kazanmak için Dubai'ye "Ayakkabı Sektörel Ticaret Heyeti" gezisi düzenledi. Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre, Ege Deri ve
Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği üyeleri, 12-15 Mart 2017 tarihleri arasında Ortadoğu'nun önemli merkezlerinden Dubai'de ihracatta yakaladıkları başarıyı sürekli kılmak için iş görüşmeleri yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki pazar paylarının potansiyelin altında bulunduğunu BAE'ye ihracatı artırmak için gittiklerini ve gördükleri ilgiden mutlu olduklarını kaydetti.

Dubai’deki "Ayakkabı Sektörel Ticaret Heyeti"ni Dubai’nin ve Ortadoğu’nun en önemli perakende zincirlerinin ziyaret ettiğini ve Türk ayakkabı ihracatçısı firmalarla ikili iş görüşmeleri yaptığı bilgisini paylaşan Zandar, "Markalaşmış zincirlerin de aralarında bulunduğu 30 civarında perakende zinciri ile yüzlerce ikili iş görüşmesi gerçekleştirdik. Çevre ülkelerden de ziyaret oldu. Türk ayakkabı firmalarının modelleri çok beğenildi. Bu görüşmeler kısa sürede ticari bağlantıya dönüşecek." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Zandar, Birleşik Arap Emirlikleri pazarının, geçmiş yıllarda Ege Bölgesi başta olmak üzere, tüm Türk ayakkabı ihracatçılarının güçlü bir pazar olduğunu hatırlatarak, şu bilgileri verdi:

"Son yıllarda Birleşik Arap Emirlikleri pazarında kan kaybetmiştik. Bu ziyaret ile eski müşterilerimizle tekrar temas kurduk. Bu ziyaret BAE pazarını tekrar kazanmak için bize cesaret verdi. Ortadoğu ülkelerine yönelik 'Ayakkabı Sektörel Ticaret Heyeti'ni önümüzdeki yıllarda tekrarlamak istiyoruz. Dubai'deki Ticaret Heyeti Organizasyonumuza katılan firmalarımızla kısa süre içinde bir toplantı organize edip değerlendirmelerde bulunacağız ve bir sonraki Ticaret Heyeti Organizasyonunun programını yapacağız."

 

Haberin Devamı

AYAKKABI İHRACATINDA IRAK İLK SIRADA

Türkiye’nin ayakkabı ihracatı ise 2016 yılında yüzde 5.4’lük artışla 671 milyon dolardan, 708 milyon dolara yükseldi. Türkiye'nin deri ve deri mamulleri ihracatının yüzde 51'ini tek başına gerçekleştiren ayakkabı sektörünün ihracatında ilk sırayı 81 milyon 293 bin dolarlık tutarla Irak alırken, Almanya 44 milyon 143 bin dolarlık Türk ayakkabısı tercih etti. Suudi Arabistan ise 37 milyon 87 bin dolarlık ayakkabı ihracatı ile üçüncü sırada yer aldı.

Türk Ayakkabı Sektörü’nün geçen yıl ihracatını en fazla artırdığı ülkelerin başında ise İran geldi. İran’a ayakkabı ihracatımız 2015 yılında 11 milyon 307 bin dolar iken, 2016 yılında yüzde 171.5’luk rekor artışla 30 milyon 702 bin dolara yükseldi.

 

BAKMADAN GEÇME!